Επιστροφή

Σιρόπι από καρπούς άγριας τριανταφυλλιάς

Συστατικά
  

  • 100 γρ καρπούς τριανταφυλλιάς
  • 60 γρ ζάχαρη

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τους καρπούς από τα κοτσάνια τους και ότι άλλο έχουν εξωτερικά. Τους πλένουμε και τους ψιλοκόβουμε ή τους περνάμε από το μούλτι ελαφρά.
  • Σε μια κατσαρόλα έχουμε ήδη 150 ml νερό να βράζει και προσθέτουμε τους πολτοποιημένους καρπούς. Μόλις αρχίσουν να βράζουν αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να μείνουν 15 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε τουλπάνι και αφήνουμε να στραγγίξει κρεμασμένο πάνω από μπολ ή κανάτα για 12 έως 15 ώρες.
  • Παίρνουμε την πούλπα που έχει μείνει στο τουλπάνι και τη μεταφέρουμε και πάλι σε 75 ml νερού που βράζει επαναλαμβάνοντας την προηγούμενη διαδικασία. Ξαναβάζουμε να στραγγίξει για μερικές ώρες.
  • Φιλτράρουμε πάλι από καθαρό τουλπάνι το υγρό και το βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσει και να ελαττωθεί 10 έως 20 %. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε για 5 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο μπουκάλι και αποθηκεύουμε σε σκοτεινό χώρο.

Σημειώσεις

Έδωσα ενδεικτικά ποσότητα 100 γραμ. ώστε εύκολα να μπορέσετε να κάνετε τις προσαρμογές σας ανάλογα με το πόσους καρπούς θα έχετε.
Εννοείται ότι θα πολλαπλασιάσετε και τις ποσότητες του νερού που θα χρησιμοποιήσετε.