Επιστροφή

Σκόρδα κονφί

1 βαζάκι των 212 ml

Συστατικά
  

  • 2 μεγάλα κεφάλια σκόρδου
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • φύλλα δάφνης ή όποιο άλλο αρωματικό έχουμε
  • καυτερή πιπεριά προαιρετικό

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τις σκελίδες των σκόρδων και τις βάζουμε σε μικρό κατσαρολάκι.
  • Προσθέτουμε μισό κουταλάκι γλυκού αλάτι και σκεπάζουμε με το ελαιόλαδο. Βράζουμε σε χαμηλή ένταση για 15-20 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βάζο με τα αρωματικά που έχουμε επιλέξει και κλείνουμε καλά.
  • Αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος της κουζίνας για περίπου δύο εβδομάδες ή στο ψυγείο για περισσότερο.

Σημειώσεις

Τα σκόρδα δεν πρέπει να βράσουν πολύ, μόνο να μαλακώσουν.
Στο ψυγείο το ελαιόλαδο παγώνει αν θέλουμε να το διατηρήσουμε περισσότερο χρόνο στο ψυγείο μπορούμε να επιλέξουμε κάποιο σπορέλαιο.
Το λάδι που περισσεύει δεν το πετάμε, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε προσθέτοντας το σε διάφορα φαγητά μας στα οποία ταιριάζει η προσθήκη σκόρδου.