150γρ μανιτάρια πόρτο μπέλο κομμένα σε λεπτές φέτες
λίγα κλωνάρι σέλερικομμένα σε μικ΄ρα κομμάτια
500ml ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
1κουτ. σούπας αλεύρι
75γράγριο ρύζι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1κουτ. γλυκού κάρυ
1/2κουτ. γλυκού σκόνη μουστάρδας
ξινή κρέμα ή γιαούρτιγια το σερβίρισμα
Διαδικασία
Ξεκινάμε βράζοντας το ρύζι. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι αφού το ξεπλύνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και προσθέτουμε ζεστό νερό περίπου 1 λίτρο. Βράζουμε σε μέτρια ένταση για 20 λεπτά. Αυτό το ρύζι θέλει αρκετή ώρα βρασίματος.
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σέλερι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το ζωμό, αφού τον έχουμε ζεστάνει, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για δέκα λεπτά.
Σουρώνουμε το βρασμένο ρύζι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να χυλώσει η σούπα.
Σερβίρουμε προσθέτοντας μια καλή κουταλιά ξινής κρέμας ή στραγγιστού γιαουρτιού.
Σημειώσεις
Σε μικρή έρευνα που έκανα είδα ότι υπάρχει κάποιο ανάλογο σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Αξίζει μια δοκιμή και επειδή έχω και άλλη ποσότητα κάτι θα σκαρώσω μια άλλη φορά.