Πριν πολύ καιρό η αγαπημένη μου ταξιδιάρα φίλη μου έφερε ένα πακέτο άγριο ρύζι, το οποίο συνοδευόταν με συνταγή.
Της το είχε χαρίσει μια Αμερικάνα πελάτισσα.

Η αλήθεια είναι πως είχε ξεχαστεί στο ντουλάπι και όταν το έβλεπα ανοίγοντας για άλλο λόγο όλο έλεγα τι θα γίνει με αυτό;;
Και να που ήρθε η ήμερα που έγινε η προτεινόμενη σούπα, προσαρμοσμένη στα μέτρα μου.
Να σας πω την αλήθεια ήμουν πολύ περίεργη τι θα βγει, ευτυχώς ήταν πολύ καλή και μάλιστα πέρα από τις συνήθειες μου έφαγα και μεσημέρι και βράδυ.
Με μια γρήγορη αναζήτηση στον ιστό για το συγκεκριμένο ρύζι είδα ότι έχει προέλευση από τη Βόρεια Αμερική, ιδίως από τη Μινεσότα του Καναδά και είναι ένα βασικό είδος διατροφής για τους αυτόχθονες πληθυσμούς της περιοχής εδώ και αιώνες.
Το συγκεκριμένο δεν το λες και φτηνό όπως είδα, τα περισσότερα είναι εισαγωγής, υπάρχουν και Ελληνικά σε καστανό χρώμα.
Αν θελήσετε να βρείτε ένα παρόμοιο άγριο ρύζι θα το αναζητήσετε σε κατάστημα με βιολογικά προϊόντα.
Παλιότερα είχα φτιάξει με κάποιο άγριο καστανό ρύζι και ρεβίθια που μπορείτε να δείτε εδώ

Σούπα με άγριο ρύζι και μανιτάρια
Συστατικά
- 30 γρ βούτυρο
- 1 μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 150 γρ μανιτάρια πόρτο μπέλο κομμένα σε λεπτές φέτες
- λίγα κλωνάρι σέλερι κομμένα σε μικ΄ρα κομμάτια
- 500 ml ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
- 1 κουτ. σούπας αλεύρι
- 75 γρ άγριο ρύζι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού κάρυ
- 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη μουστάρδας
- ξινή κρέμα ή γιαούρτι για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Ξεκινάμε βράζοντας το ρύζι. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι αφού το ξεπλύνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και προσθέτουμε ζεστό νερό περίπου 1 λίτρο. Βράζουμε σε μέτρια ένταση για 20 λεπτά. Αυτό το ρύζι θέλει αρκετή ώρα βρασίματος.
- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σέλερι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το ζωμό, αφού τον έχουμε ζεστάνει, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για δέκα λεπτά.
- Σουρώνουμε το βρασμένο ρύζι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να χυλώσει η σούπα.
- Σερβίρουμε προσθέτοντας μια καλή κουταλιά ξινής κρέμας ή στραγγιστού γιαουρτιού.

Σημειώσεις
Αξίζει μια δοκιμή και επειδή έχω και άλλη ποσότητα κάτι θα σκαρώσω μια άλλη φορά.
