share

Σούπα με άγριο ρύζι και μανιτάρια

από
Σούπα με άγριο ρύζι και μανιτάρια

Πριν πολύ καιρό η αγαπημένη μου ταξιδιάρα φίλη μου έφερε ένα πακέτο άγριο ρύζι, το οποίο συνοδευόταν με συνταγή.

Της το είχε χαρίσει μια Αμερικάνα πελάτισσα.

Η αλήθεια είναι πως είχε ξεχαστεί στο ντουλάπι και όταν το έβλεπα ανοίγοντας για άλλο λόγο όλο έλεγα τι θα γίνει με αυτό;;

Και να που ήρθε η ήμερα που έγινε η προτεινόμενη σούπα, προσαρμοσμένη στα μέτρα μου.

Να σας πω την αλήθεια ήμουν πολύ περίεργη τι θα βγει, ευτυχώς ήταν πολύ καλή και μάλιστα πέρα από τις συνήθειες μου έφαγα και μεσημέρι και βράδυ.

Με μια γρήγορη αναζήτηση στον ιστό για το συγκεκριμένο ρύζι είδα ότι έχει προέλευση από τη Βόρεια Αμερική, ιδίως από τη Μινεσότα του Καναδά και είναι ένα βασικό είδος διατροφής για τους αυτόχθονες πληθυσμούς της περιοχής εδώ και αιώνες.

Το συγκεκριμένο δεν το λες και φτηνό όπως είδα, τα περισσότερα είναι εισαγωγής, υπάρχουν και Ελληνικά σε καστανό χρώμα.

Αν θελήσετε να βρείτε ένα παρόμοιο άγριο ρύζι θα το αναζητήσετε σε κατάστημα με βιολογικά προϊόντα.

Παλιότερα είχα φτιάξει με κάποιο άγριο καστανό ρύζι και ρεβίθια που μπορείτε να δείτε εδώ

Σούπα με άγριο ρύζι και μανιτάρια

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 30 γρ βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 150 γρ μανιτάρια πόρτο μπέλο κομμένα σε λεπτές φέτες
  • λίγα κλωνάρι σέλερι κομμένα σε μικ΄ρα κομμάτια
  • 500 ml ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 75 γρ άγριο ρύζι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού κάρυ
  • 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη μουστάρδας
  • ξινή κρέμα ή γιαούρτι για το σερβίρισμα

Διαδικασία
 

  • Ξεκινάμε βράζοντας το ρύζι. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι αφού το ξεπλύνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και προσθέτουμε ζεστό νερό περίπου 1 λίτρο. Βράζουμε σε μέτρια ένταση για 20 λεπτά. Αυτό το ρύζι θέλει αρκετή ώρα βρασίματος.
  • Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
    Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σέλερι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
    Προσθέτουμε το ζωμό, αφού τον έχουμε ζεστάνει, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για δέκα λεπτά.
  • Σουρώνουμε το βρασμένο ρύζι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να χυλώσει η σούπα.
  • Σερβίρουμε προσθέτοντας μια καλή κουταλιά ξινής κρέμας ή στραγγιστού γιαουρτιού.

Σημειώσεις

Σε μικρή έρευνα που έκανα είδα ότι υπάρχει κάποιο ανάλογο σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.
Αξίζει μια δοκιμή και επειδή έχω και άλλη ποσότητα κάτι θα σκαρώσω μια άλλη φορά.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode