Επιστροφή

Σούπα με κουνουπίδι και κάστανα

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 1 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε καρέ
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 250 γρ κουνουπίδι βάρος καθαρισμένου
  • 250 ml ζωμό λαχανικών
  • 150 ml γάλα
  • 200 γρ κάστανα βρασμένα βάρος καθαρισμένων
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Οδηγίες
 

  • Βράζουμε τα κάστανα και τα καθαρίζουμε. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε τα έτοιμα που πωλούνται στα Σούπερ Μάρκετ.
  • Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια και το σκόρδο. Γυρίζουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το θυμάρι το ζωμό και βράζουμε σε μέτρια ένταση για 15 λεπτά να μαλακώσει το κουνουπίδι.
  • Προσθέτουμε το γάλα και τα κάστανα και βράζουμε για 5 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από την εστία και λιώνουμε με ραβδομπλέντερ ή με επεξεργαστή τροφίμων. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  • Σερβίρουμε με λίγο επιπλέον πιπέρι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και κρουτόν (προαιρετικό)
    Επειδή είχα φούρνο αναμμένο κράτησα λίγα μπουκετάκια κουνουπιδιού που τα έψησα με λίγο αλάτι και ελαιόλαδο στο γκριλ για 4-5 λεπτά και με αυτά στόλισα τη σούπα μου.