share

Σούπα με κουνουπίδι και κάστανα

από
Σούπα με κουνουπίδι και κάστανα

Συνεχίζοντας τις δοκιμές με τις σούπες αυτή την εβδομάδα είπα να κάνω μια με κάστανα, μου είχαν περισσέψει κάποια από άλλο φαγητό και είπα να δοκιμάσω.

Στη λαϊκή είδα σε ένα πάγκο παραγωγού από την Εύβοια ένα κίτρινο κουνουπίδι. Στην ερώτηση μου σε τι διαφέρει από τα άλλα μου είπε ότι είναι πιο γλυκό. Αγόρασα ένα μικρό, χάριν πειραματισμών και όταν άρχισα να σκέφτομαι τι άλλο θα μπορούσα να προσθέσω στη σούπα επέλεξα να είναι αυτό.

Έχω φτιάξει παλιότερα με κουνουπίδι και γλυκοπατάτα, οπότε γιατί όχι τώρα και με κάστανα.

Είναι μια σούπα που μπορεί να μας ζεστάνει το μέσα μας αλλά και να σταθεί σε ένα γιορτινό τραπέζι ως αρχικό πιάτο.

Αν θέλετε τη νηστίσιμη της εκδοχή αντικαταστήστε το γάλα με ένα γάλα βρώμης.

Σούπα με κουνουπίδι και κάστανα

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 1 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε καρέ
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 250 γρ κουνουπίδι βάρος καθαρισμένου
  • 250 ml ζωμό λαχανικών
  • 150 ml γάλα
  • 200 γρ κάστανα βρασμένα βάρος καθαρισμένων
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Οδηγίες
 

  • Βράζουμε τα κάστανα και τα καθαρίζουμε. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε τα έτοιμα που πωλούνται στα Σούπερ Μάρκετ.
  • Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια και το σκόρδο. Γυρίζουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το θυμάρι το ζωμό και βράζουμε σε μέτρια ένταση για 15 λεπτά να μαλακώσει το κουνουπίδι.
  • Προσθέτουμε το γάλα και τα κάστανα και βράζουμε για 5 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από την εστία και λιώνουμε με ραβδομπλέντερ ή με επεξεργαστή τροφίμων. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  • Σερβίρουμε με λίγο επιπλέον πιπέρι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και κρουτόν (προαιρετικό)
    Επειδή είχα φούρνο αναμμένο κράτησα λίγα μπουκετάκια κουνουπιδιού που τα έψησα με λίγο αλάτι και ελαιόλαδο στο γκριλ για 4-5 λεπτά και με αυτά στόλισα τη σούπα μου.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode