Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε λεπτές φέτες.Την απλώνουμε σε ένα ταψάκι τη ραντίζουμε με ελαιόλαδο και νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 15 λεπτά γυρίζοντας τα κομμάτια μια φορά. Κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλερι και το σκόρδο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Σοτάρουμε και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 10 λεπτά σε μέτρια ένταση.
Προσθέτουμε το ζωμό τα ντοματάκια και βράζουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το μανεστράκι τα φασόλια αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10-12 λεπτά μέχρι να έχει βράσει το ζυμαρικό μας. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό, η ζούπας θα είναι σχετικά πηχτή. Προσθέτουμε τα φύλλα από τα παραπούλια ή σπανάκι χοντροκομμένα, την ψημένη κολοκύθα σε κύβους και βράζουμε 2 λεπτά. Σερβίρουμε με φλούδες παρμεζάνας και συνοδεύουμε με σπιτικό ψωμί