share

Σούπα με φασόλια μανεστράκι και λαχανικά

από
Σούπα με φασόλια μανεστράκι και λαχανικά

Ο χειμώνας απαιτεί σούπες, πέρσι είχα ξεκινήσει να δοκιμάζω διάφορες, μπορείτε να δείτε κάποιες εδώ.

Αρχίζω και φέτος τους πειραματισμούς μου με αυτή τη σούπα η οποία μπορεί να αποτελέσει κύριο γεύμα ή δείπνο.

Όπως έχω πει και άλλες φορές φροντίζω να βράζω μια μεγάλη ποσότητα οσπρίων και τα μοιράζω σε μπολάκια στην κατάψυξη για εύκολη χρήση. Αυτή τη φορά χρησιμοποίησα μικρόσπερμα φασολια.

Η σούπα αυτή μοιάζει με το Ιταλικό μινεστρόνε αλλά με διαφορετικά υλικά.

Πρόσθεσα λίγη ψητή κολοκύθα μιας και υπήρχε στο σπίτι και έπρεπε να χρησιμοποιηθεί, πιστέψτε με αξίζει να την προσθέσετε.

Σούπα με φασόλια μανεστράκι και λαχανικά

Συστατικά
  

  • 250 γρ κολοκύθα
  • 2-3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 καρότο
  • κλωνάρια σέλερι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • λίγα φύλλα δεντρολίβανου ψιλοκομμένα
  • 10 ντοματάκια κομμένα στη μέση
  • 150 γρ μικρόσπερμα φασόλια βρασμένα
  • ΄50 γρ μανεστράκι
  • λίγα φύλλα από παραπούλια ή σπανάκι
  • παρμεζάνα για το σερβίρισμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 400 ml ζωμό λαχανικών

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε λεπτές φέτες.
    Την απλώνουμε σε ένα ταψάκι τη ραντίζουμε με ελαιόλαδο και νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
    Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 15 λεπτά γυρίζοντας τα κομμάτια μια φορά.
  • Κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλερι και το σκόρδο.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Σοτάρουμε και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 10 λεπτά σε μέτρια ένταση.
  • Προσθέτουμε το ζωμό τα ντοματάκια και βράζουμε για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το μανεστράκι τα φασόλια αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10-12 λεπτά μέχρι να έχει βράσει το ζυμαρικό μας.
    Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό, η ζούπας θα είναι σχετικά πηχτή.
    Προσθέτουμε τα φύλλα από τα παραπούλια ή σπανάκι χοντροκομμένα, την ψημένη κολοκύθα σε κύβους και βράζουμε 2 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με φλούδες παρμεζάνας και συνοδεύουμε με σπιτικό ψωμί

Σημειώσεις

Μπορούμε να προσθέσουμε ρεβίθια αντί για φασόλια και αντί για μανεστράκι ένα κοφτό μακαρονάκι. 
Αυτό το μείγμα λαχανικών που πρόσθεσα στην αρχή μπορούμε να το έχουμε έτοιμο σε σακουλάκι τροφίμων στην κατάψυξη για εύκολη χρήση. 
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode