Κόβουμε τις φέτες του μπέικον σε μικρότερα κομμάτια.
Καθαρίζουμε τα λαχανάκια και τα ψιλοκόβουμε
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε το σπαγγέτι και βράζουμε ανάλογα με το χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία.
Στραγγίζουμε.
Παράλληλα σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον να γίνει τραγανό.
Το βγάζουμε σε ένα πιάτο κι αφήνουμε να μας περιμένει.
Στο ίδιο λάδι προσθέτουμε το σκόρδο και τα λαχανάκια.
Σοτάρουμε και προσθέτουμε 1 κουτάλα της σούπας από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά.
Βράζουμε για 5 λεπτά περίπου και προσθέτουμε τη σάλτσα.
Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι ανακατεύουμε και βράζουμε ακόμη 1-2 λεπτά.
Σε μεγάλη πιατέλα σερβίρουμε τα μακαρόνια και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μας και το τυρί.
Συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής.