2κουτ. σούπας μαϊντανόψιλοκομμένο και λίγα επιπλέον φύλλα
1κουτ. σούπας κάπαρη
1κουτ. σούπας ξύδι
1κουτ. σούπας μέλι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
160γρσπαγγέτι
τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
Οδηγίες
Πλένουμε τις πιπεριές, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Καθαρίζουμε το σκόρδο. Πλένουμε το μαϊντανό και τον ψιλοκόβουμε, κρατάμε λίγα φύλλα για το τέλος.
Σε μεγάλο τηγάνι, που έχει σκέπασμα, βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τις πιπεριές το κρεμμύδι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα αλατίζουμε και σκεπάζουμε το τηγάνι. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά σε μέτρια ένταση.
Μετά τα 15 λεπτά προσθέτουμε το σκόρδο την κάπαρη το μέλι και το ξύδι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε σκεπασμένο και πάλι για 5 λεπτά.
Στο διάστημα αυτό βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τον αναγραφόμενο χρόνο του πακέτου.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε και τα φύλλα μαϊντανού που έχουμε κρατήσει και σερβίρουμε. Τρίβουμε από πάνω αρκετό πιπέρι και αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.
Σημειώσεις
Οι πιπεριές μπορεί να είναι ενός χρώματος, η επιλογή διαφόρων χρωμάτων είναι καθαρά για το αισθητικό κομμάτι.