share

Σπαγγέτι με πιπεριές και κάπαρη

από
Σπαγγέτι με πιπεριές και κάπαρη

Μια εύκολη συνταγή, που αν δεν κάνω λάθος οι Ιταλοί την ονομάζουν πεπερονάτα, δεν γνωρίζω την αυθεντική Ιταλική συνταγή και η δική μου εκδοχή είναι προσαρμογή από ένα περιοδικό, από τα πολλά που μπήκαν στη βαλίτσα μου επιστρέφοντας από το Λονδίνο.

Την προτίμησα μια από τις μέρες της νηστείας του Δεκαπενταύγουστου παραλείποντας την προσθήκη τριμμένου τυριού.

Δοκιμάστε τη, είναι μια καλή λύση ιδιαίτερα τις ημέρες της ζέστης, μιας και ο χρόνος παρασκευής της είναι πολύ μικρός.

Σπαγγέτι με πιπεριές και κάπαρη

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγα επιπλέον φύλλα
  • 1 κουτ. σούπας κάπαρη
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 160 γρ σπαγγέτι
  • τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε τις πιπεριές, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Καθαρίζουμε το σκόρδο. Πλένουμε το μαϊντανό και τον ψιλοκόβουμε, κρατάμε λίγα φύλλα για το τέλος.
  • Σε μεγάλο τηγάνι, που έχει σκέπασμα, βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τις πιπεριές το κρεμμύδι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα αλατίζουμε και σκεπάζουμε το τηγάνι. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά σε μέτρια ένταση.
  • Μετά τα 15 λεπτά προσθέτουμε το σκόρδο την κάπαρη το μέλι και το ξύδι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε σκεπασμένο και πάλι για 5 λεπτά.
  • Στο διάστημα αυτό βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τον αναγραφόμενο χρόνο του πακέτου.
  • Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε και τα φύλλα μαϊντανού που έχουμε κρατήσει και σερβίρουμε. Τρίβουμε από πάνω αρκετό πιπέρι και αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.

Σημειώσεις

Οι πιπεριές μπορεί να είναι ενός χρώματος, η επιλογή διαφόρων χρωμάτων είναι καθαρά για το αισθητικό κομμάτι.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode