Επιστροφή

Σπαγγέτι με σπαράγγια και άγρια ρόκα

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 150 γρ σπαγγέτι
  • 100 γρ σπαράγγια
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 3-4 κουτ. σούπας ξινή κρέμα ή κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας κουκουνάρι καβουρντισμένο
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1/4 ματσάκι ρόκας τα φύλλα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένα για το σερβίρισμα

Οδηγίες
 

  • Σε αλατισμένο νερό βάζουμε το σπαγγέτι να βράζει. 3 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο προσθέτουμε τα σπαράγγια ή τα βάζουμε σε καλάθι ατμού από πάνω να βράσουν.
  • Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε την κρέμα με το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού, ζεσταίνουμε για 2-3 λεπτά.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο από το ζουμί που έβρασαν.
  • Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά μαζί με τα σπαράγγια στο τηγάνι προσθέτουμε το κουκουνάρι και λίγο από του ζουμί που κρατήσαμε, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα φύλλα ρόκας.
  • Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως με το τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σημειώσεις

Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε στην κρέμα 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο.