Σε αλατισμένο νερό βάζουμε το σπαγγέτι να βράζει.
3 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο προσθέτουμε τα σπαράγγια ή τα βάζουμε σε καλάθι ατμού από πάνω να βράσουν.
Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε την κρέμα με το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού, ζεσταίνουμε για 2-3 λεπτά.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο από το ζουμί που έβρασαν.
Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά μαζί με τα σπαράγγια στο τηγάνι προσθέτουμε το κουκουνάρι και λίγο από του ζουμί που κρατήσαμε, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα φύλλα ρόκας.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως με το τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σημειώσεις
Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε στην κρέμα 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο.