Όταν έχεις πολλά σπαράγγια, τα οποία μάλιστα μάζεψες μόνη σου τα βάζεις παντού, σε σαλάτα, στο πρωινό σου, σε πίτσα, σε τάρτες σε πίτες με ψάρι και άλλα πολλά. Αν θέλετε μπορείτε εδώ να δείτε μερικές προτάσεις.
Γυρίζοντας από τη βόλτα μας με μια σακούλα σπαράγγια και αρκετή άγρια ρόκα το πρώτο που έγινε ήταν αυτό το πιάτο με σπαγγέτι. Ένα πολύ εύκολο πιάτο και νόστιμο.
Αν δεν έχετε πρόσβαση σε άγρια σπαράγγια, τώρα στις αγορές έχει άγρια αλλά και τα πρώτα καλλιέργειας.
Σπαγγέτι με σπαράγγια και άγρια ρόκα
2 άτομα
Συστατικά
- 150 γρ σπαγγέτι
- 100 γρ σπαράγγια
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- 3-4 κουτ. σούπας ξινή κρέμα ή κρέμα γάλακτος
- 1 κουτ. σούπας κουκουνάρι καβουρντισμένο
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1/4 ματσάκι ρόκας τα φύλλα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένα για το σερβίρισμα
Οδηγίες
- Σε αλατισμένο νερό βάζουμε το σπαγγέτι να βράζει. 3 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο προσθέτουμε τα σπαράγγια ή τα βάζουμε σε καλάθι ατμού από πάνω να βράσουν.
- Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε την κρέμα με το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού, ζεσταίνουμε για 2-3 λεπτά.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο από το ζουμί που έβρασαν.
- Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά μαζί με τα σπαράγγια στο τηγάνι προσθέτουμε το κουκουνάρι και λίγο από του ζουμί που κρατήσαμε, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα φύλλα ρόκας.
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως με το τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σημειώσεις
Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε στην κρέμα 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο.
Αχ τί ωραίο πιάτο Ξανθή μου, μοσχοβολάει άνοιξη. Λατρεύω τα σπαράγγια και περιμένω πως και πως να βγουν κι εδώ! Φιλιά και καλό ΣΚ!