Επιστροφή

Σπαράγγια ψητά με τυρί φέτα και ελιές

Συστατικά
  

  • 1 πακέτο σπαράγγια
  • 50 γρ τυρί φέτα
  • 10 ελιές κομμένες σε μικρά κομμάτια `
  • λίγα φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας Χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τα σπαράγγια κόβοντας το σκληρό μέρος. Τα ραντίζουμε με 1 κουταλιά από το ελαιόλαδο μας.
  • Σε ένα μικρό μπολάκι τρίβουμε τη φέτα και προσθέτουμε τις κομμένες ελιές, το ξύσμα λεμονιού και τα φύλλα μαϊντανού. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  • Σε μικρό βαζάκι ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε BBQ ψήνουμε τα σπαράγγια για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Μπορούν να ψηθούν σε ταψί στο γκριλ του φούρνου ή σε σχαροτήγανο.
  • Μεταφέρουμε τα ψημένα σπαράγγια σε πιατέλα, προσθέτουμε το μείγμα φέτας και ραντίζουμε με το χυμό ελαιόλαδου - λεμονιού.
  • Μπορεί να αποτελέσει ένα συνοδευτικό σε ψητό ή τηγανητό κρέας ή κοτόπουλο.