Καθαρίζουμε τα σπαράγγια κόβοντας το σκληρό μέρος. Τα ραντίζουμε με 1 κουταλιά από το ελαιόλαδο μας.
Σε ένα μικρό μπολάκι τρίβουμε τη φέτα και προσθέτουμε τις κομμένες ελιές, το ξύσμα λεμονιού και τα φύλλα μαϊντανού. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Σε μικρό βαζάκι ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
Σε BBQ ψήνουμε τα σπαράγγια για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Μπορούν να ψηθούν σε ταψί στο γκριλ του φούρνου ή σε σχαροτήγανο.
Μεταφέρουμε τα ψημένα σπαράγγια σε πιατέλα, προσθέτουμε το μείγμα φέτας και ραντίζουμε με το χυμό ελαιόλαδου - λεμονιού.
Μπορεί να αποτελέσει ένα συνοδευτικό σε ψητό ή τηγανητό κρέας ή κοτόπουλο.