Ξέρω δεν είναι η εποχή των σπαραγγιών, αλλά βρέθηκαν μπροστά μου σε μεγάλο ΣΜ και τα αγόρασα ως μια εναλλακτική λύση για συνοδευτικό.
Ήταν μια ιδέα που είχα δει σε διαδικτυακό περιοδικό από την άνοιξη, δεν είχε τύχει να την υλοποιήσω πιο νωρίς, χτες συνοδεύσαμε με αυτά τα μικρά ψητά μπριζολάκια μας.
Σπαράγγια ψητά με τυρί φέτα και ελιές
Συστατικά
- 1 πακέτο σπαράγγια
- 50 γρ τυρί φέτα
- 10 ελιές κομμένες σε μικρά κομμάτια `
- λίγα φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
- 3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας Χυμό λεμονιού
- ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τα σπαράγγια κόβοντας το σκληρό μέρος. Τα ραντίζουμε με 1 κουταλιά από το ελαιόλαδο μας.
- Σε ένα μικρό μπολάκι τρίβουμε τη φέτα και προσθέτουμε τις κομμένες ελιές, το ξύσμα λεμονιού και τα φύλλα μαϊντανού. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Σε μικρό βαζάκι ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
- Σε BBQ ψήνουμε τα σπαράγγια για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Μπορούν να ψηθούν σε ταψί στο γκριλ του φούρνου ή σε σχαροτήγανο.
- Μεταφέρουμε τα ψημένα σπαράγγια σε πιατέλα, προσθέτουμε το μείγμα φέτας και ραντίζουμε με το χυμό ελαιόλαδου - λεμονιού.
- Μπορεί να αποτελέσει ένα συνοδευτικό σε ψητό ή τηγανητό κρέας ή κοτόπουλο.