Καθαρίζουμε τα σπαράγγια από τα σκληρά τους μέρη.Σε ζεστό σχαροτήγανο ή σε BBQ τα ψήνουμε αφού τα ραντίσουμε με λίγο ελαιόλαδο, 1 λεπτό από κάθε πλευρά. μεταφέρουμε σε πιάτο. Σε επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα καρύδια) και χτυπάμε για 1 λεπτό, αν το ταχίνι είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε μια κουταλιά σούπας νερό.
Μεταφέρουμε το ντιπ σε πιάτο και αραδιάζουμε από πάνω τα ψημένα σπαράγγια. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και μοιράζουμε τα καρύδια χοντροκομμένα σε όλη την επιφάνεια.
Για εμένα αποτέλεσε το συνοδευτικό μου σε ένα σκάρο ψητό.