Επιστροφή

Σπαράγγια ψητά πάνω σε ένα ντιπ με ταχίνι

Συστατικά
  

  • 150 γρ σπαράγγια
  • λίγα φύλλα μαϊντανού
  • 70 γρ ταχίνι
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα πιπεριάς
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2-3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • καρύδια ή φουντούκια για το γαρνίρισμα

Διαδικασία
 

  • Καθαρίζουμε τα σπαράγγια από τα σκληρά τους μέρη.
    Σε ζεστό σχαροτήγανο ή σε BBQ τα ψήνουμε αφού τα ραντίσουμε με λίγο ελαιόλαδο, 1 λεπτό από κάθε πλευρά. μεταφέρουμε σε πιάτο.
  • Σε επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα καρύδια) και χτυπάμε για 1 λεπτό, αν το ταχίνι είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε μια κουταλιά σούπας νερό.
  • Μεταφέρουμε το ντιπ σε πιάτο και αραδιάζουμε από πάνω τα ψημένα σπαράγγια. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και μοιράζουμε τα καρύδια χοντροκομμένα σε όλη την επιφάνεια.
  • Για εμένα αποτέλεσε το συνοδευτικό μου σε ένα σκάρο ψητό.

Σημειώσεις

Στο εμπόριο υπάρχουν σάλτσες πιπεριάς, θα πρόσθετα και ένα πέστο μαϊντανού. 
Την επόμενη φορά θα προσθέσω λίγο μπούκοβο ή ένα κουταλάκι πάπρικα καυτερή για πιο πικάντικο αποτέλεσμα.