Η επόμενη “σαλάτα” μου είναι πολύ ιδιαίτερη, αλλά αν βρω ξανά σπαράγγια θα την ξαναφτιάξω, άρεσε πολύ και σε φίλο που δοκίμασε.
Είναι πανεύκολη και επιδέχεται κι αυτή αλλαγές.
Εγώ αυτοσχεδίασα προσθέτοντας μια σάλτσα πιπεριάς που βρέθηκε σε βαζάκι στο ψυγείο, ( κύριος είδε πότε την είχα φτιάξει και τι ακριβώς υλικά είχα χρησιμοποιήσει, γιατί τα κάνω κι αυτά), και δεν το μετάνιωσα, ταίριαξε πολύ.
Θα σας δώσω εναλλακτικές μην τρομάζετε!!!
Αυτό το ντιπ μπορεί να αποτελέσει από μόνο του ένα συνοδευτικό μαζί με κάποια κράκερς ή πατατάκια ή με πίτες για σουβλάκια ή άλλα λαχανικά.
Δοκιμάστε το έτσι και αλλιώς.
Σπαράγγια ψητά πάνω σε ένα ντιπ με ταχίνι
Συστατικά
- 150 γρ σπαράγγια
- λίγα φύλλα μαϊντανού
- 70 γρ ταχίνι
- 2 κουτ. σούπας σάλτσα πιπεριάς
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2-3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- καρύδια ή φουντούκια για το γαρνίρισμα
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τα σπαράγγια από τα σκληρά τους μέρη.Σε ζεστό σχαροτήγανο ή σε BBQ τα ψήνουμε αφού τα ραντίσουμε με λίγο ελαιόλαδο, 1 λεπτό από κάθε πλευρά. μεταφέρουμε σε πιάτο.
- Σε επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα καρύδια) και χτυπάμε για 1 λεπτό, αν το ταχίνι είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε μια κουταλιά σούπας νερό.
- Μεταφέρουμε το ντιπ σε πιάτο και αραδιάζουμε από πάνω τα ψημένα σπαράγγια. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και μοιράζουμε τα καρύδια χοντροκομμένα σε όλη την επιφάνεια.
- Για εμένα αποτέλεσε το συνοδευτικό μου σε ένα σκάρο ψητό.
Σημειώσεις
Στο εμπόριο υπάρχουν σάλτσες πιπεριάς, θα πρόσθετα και ένα πέστο μαϊντανού.
Την επόμενη φορά θα προσθέσω λίγο μπούκοβο ή ένα κουταλάκι πάπρικα καυτερή για πιο πικάντικο αποτέλεσμα.