Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε λίγο κονιάκ ή σε κάποιο λικέρΚαθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε τα μήλα μαζί με όλα τα άλλα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε τη γέμιση στο κέντρο του φύλλου κατά μήκος και χαράζουμε τη ζύμη εκατέρωθεν σε απόσταση 3 εκατοστών.
Διπλώνουμε κάθε κομμένο κομμάτι της σφολιάτας εναλλάξ φροντίζοντας να καλυφθεί η γέμιση αλλά να μένει μικρό κενό προς διευκόλυνση του ψησίματος.Αλείφουμε με τον κρόκο τους αυγού και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 30 λεπτά. Αν χρειαστεί σκεπάζουμε τα τελευταία λεπτά να μην πάρει σκούρο χρώμα.
Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη ή με μια μεγάλη κουταλιά κρέμα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτού.