Επιστροφή

Σύκα με τυρί και σοκολάτα

Συστατικά
  

  • Σύκα με λεπτή φλούδα
  • κοπανιστή
  • σοκολάτα κουβερτούρα
  • φιστίκια Αιγίνης τριμμένα

Διαδικασία
 

  • Διαλέγουμε σύκα γερά και λεπτόφλουδα.
    Τα πλένουμε καλά και τα σκουπίζουμε με μια πετσέτα ή χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν καλά.
  • Λιώνουμε κουβερτούρα μέσα σε μπασίνα ή μπολ πάνω από μπεν μαρί, ή σε φούρνο μικροκυμάτων προσέχοντας να μην πέσει νερό στη σοκολάτα.
    Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης καλά.
  • Κόβουμε ένα μικρό μέρος από τη βάση του σύκου και με προσοχή βάζουμε μια μικρή ποσότητα κοπανιστής, φροντίζοντας να μπει μέσα στο σύκο.
  • Πιάνουμε το σύκο από το κοτσανάκι του και το βουτάμε στη σοκολάτα, φροντίζοντας να καλυφθεί το μισό ή και περισσότερο.
  • Μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με λαδόκολλα. Τρίβουμε τα φιστίκια και πασπαλίζουμε αμέσως.
  • Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και μεταφέρουμε σε πιατέλα - πιάτο ότι θέλουμε ανάλογα με την ποσότητα και προσθέτουμε επιπλέον φιστίκια.
  • Βάζουμε στο ψυγείο και απολαμβάνουμε παγωμένα.

Σημειώσεις

Για τα πέντε σύκα που εγώ έφτιαξα η σοκολάτα  ήταν 70 γραμμάρια, πολλαπλασιάστε ανάλογα με το πόσα θα φτιάξετε. 
Αντί της κοπανιστής μπορούμε να βάλουμε ρικότα ή μασκαρπόνε ή κατίκι ή κάποια άλλο κρεμώδες πικάντικο τυρί. 
Αντί των φιστικιών μπορούμε να βάλουμε καρύδια ή αμύγδαλα.