Αν έχεις τα καλύτερα σύκα πρέπει να βρεις τρόπους να τα απολαύσεις.
Εξαιρετικά σύκα έφτασαν σε εμένα από φίλη και επειδή ήθελα να πειραματιστώ τρώγοντας τα χωρίς να κάνω μαρμελάδες αυτή τη φορά, κατέβασα βιβλία, περιοδικά έψαξα στον ιστό φωτογραφίες και πήρα ιδέες.
Ο φίλος μου ο Γιώργος έγραφε σε ένα post μου πριν μέρες δοκίμασε τα με τη φλούδα, κάτι έχω κάνει παλιότερα αλλά τώρα αυτά ήθελα να τα απολαύσω κάπως αλλιώς. Και αυτό το αλλιώς το βρήκα και μες τη νύχτα ασχολήθηκα μιας και ήθελα να κεράσω το πρωί έναν φίλο που μοιραζόμαστε γεύσεις.
Αρκέστηκα σε πολύ λίγα υλικά που υπήρχαν στο σπίτι, μες τα μεσάνυχτα που να βρω άλλα;;
θα σας δώσω εναλλακτικές όπως πάντα στο τέλος της συνταγής.
Θα ακολουθήσει και άλλη ιδέα αρμυρή αυτή τη φορά, καλά να είμαι.

Σύκα με τυρί και σοκολάτα
Συστατικά
- Σύκα με λεπτή φλούδα
- κοπανιστή
- σοκολάτα κουβερτούρα
- φιστίκια Αιγίνης τριμμένα
Διαδικασία
- Διαλέγουμε σύκα γερά και λεπτόφλουδα. Τα πλένουμε καλά και τα σκουπίζουμε με μια πετσέτα ή χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν καλά.
- Λιώνουμε κουβερτούρα μέσα σε μπασίνα ή μπολ πάνω από μπεν μαρί, ή σε φούρνο μικροκυμάτων προσέχοντας να μην πέσει νερό στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης καλά.
- Κόβουμε ένα μικρό μέρος από τη βάση του σύκου και με προσοχή βάζουμε μια μικρή ποσότητα κοπανιστής, φροντίζοντας να μπει μέσα στο σύκο.
- Πιάνουμε το σύκο από το κοτσανάκι του και το βουτάμε στη σοκολάτα, φροντίζοντας να καλυφθεί το μισό ή και περισσότερο.
- Μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με λαδόκολλα. Τρίβουμε τα φιστίκια και πασπαλίζουμε αμέσως.
- Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και μεταφέρουμε σε πιατέλα – πιάτο ότι θέλουμε ανάλογα με την ποσότητα και προσθέτουμε επιπλέον φιστίκια.
- Βάζουμε στο ψυγείο και απολαμβάνουμε παγωμένα.