Επιστροφή

Τάρτα με ρύζι κολοκυθάκια και τυριά

2 καλά πεινασμένα άτομα

Συστατικά
  

  • 150 γρ ρύζι για ριζότο καρολίνα
  • 200 γρ κολοκυθάκια βάρος καθαρισμένων
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 20 γρ βούτυρο
  • 3 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 30 γρ μοτσαρέλα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό
  • 1 κουτ. σούπας ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί για τη βάση του ταψιού

Οδηγίες
 

  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια και αφήνουμε να μαραθούν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Αποσύρουμε από την εστία.
  • Στο διάστημα αυτό σε νερό αλατισμένο που βράζει βάζουμε το ρύζι και το βράζουμε για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε.
  • Μεταφέρουμε το ρύζι στο τηγάνι με τα κολοκυθάκια ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά κι ανακατεύουμε. Νοστιμίζουμε με αλάτι - πιπέρι και το δυόσμο, ανακατεύουμε καλά.
  • Αλείφουμε με βούτυρο την ταρτιέρα ή ένα ταψί και σκορπίζουμε τα ψίχουλα του ψωμιού. Αν δεν έχετε ψίχουλα ψωμιού βάλτε τριμμένη φρυγανιά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στην ταρτιέρα ισιώνουμε να πάει παντού ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά να πάρει χρώμα η επιφάνεια.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε όσο είναι ζεστή συνοδεύοντας με μια σαλάτα εποχής.
  • Αν θέλετε μπορείτε να το συνοδεύσετε με μια σαλάτα με φράουλες ντομάτα, φύλλα δυόσμου και βασιλικού με ελαιόλαδο και βαλασαμικό όπως το συνόδευσαν τα παιδιά μου.

Σημειώσεις

Μπορεί να καταναλωθεί και κρύα είναι μια πολύ καλή λύση για το ταπεράκι στο γραφείο.
Μπορείτε να αλλάξετε τη σύνθεση των τυριών ανάλογα με το τι έχετε στο ψυγείο σας ή τι σας αρέσει.
Εδώ μπορείτε να δείτε μια άλλη τάρτα ρυζιού με διάφορες ρίζες λαχανικών.
Τάρτα ρυζιού με ρίζες λαχανικών