share

Τάρτα με ρύζι κολοκυθάκια και τυριά

από
Τάρτα με ρύζι κολοκυθάκια και τυριά

Το “παιχνίδι” συνεχίζεται φωτογραφίες πάνε κι έρχονται μεταξύ Λονδίνου – Αθήνας,  μαζί με τις συνοδευτικές συνταγές τους κι εγώ καμαρώνω ως άλλη κουκουβάγια μάνα αλλά παίρνω και ιδέες για το τι θα μαγειρέψω.

Χτες μου έστειλαν  αυτή τη φωτογραφία μαζί με τις οδηγίες εκτέλεσης  και σήμερα το μεσημέρι σε ένα πολύ περιορισμένο χρονικό ορίζοντα ήταν η καλύτερη λύση για το μεσημεριανό μας.

 

Θα ακολουθήσουν και άλλα πιάτα μόλις βρεθεί η κατάλληλη ευκαιρία.

Αυτή η τάρτα έγινε μέσα σε 50 λεπτά είναι χορταστική, οικονομική με υλικά της εποχής, αλλά το κυριότερο νόστιμη.

Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόστηκαν στις δικές μου ανάγκες και είναι μετρημένες ζυγισμένες για μια ταρτιέρα ή ταψί διαμέτρου 23 εκατοστών.

Δοκιμάστε τη.

Τάρτα με ρύζι κολοκυθάκια και τυριά

2 καλά πεινασμένα άτομα

Συστατικά
  

  • 150 γρ ρύζι για ριζότο καρολίνα
  • 200 γρ κολοκυθάκια βάρος καθαρισμένων
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 20 γρ βούτυρο
  • 3 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 30 γρ μοτσαρέλα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό
  • 1 κουτ. σούπας ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί για τη βάση του ταψιού

Οδηγίες
 

  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια και αφήνουμε να μαραθούν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Αποσύρουμε από την εστία.
  • Στο διάστημα αυτό σε νερό αλατισμένο που βράζει βάζουμε το ρύζι και το βράζουμε για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε.
  • Μεταφέρουμε το ρύζι στο τηγάνι με τα κολοκυθάκια ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά κι ανακατεύουμε. Νοστιμίζουμε με αλάτι - πιπέρι και το δυόσμο, ανακατεύουμε καλά.
  • Αλείφουμε με βούτυρο την ταρτιέρα ή ένα ταψί και σκορπίζουμε τα ψίχουλα του ψωμιού. Αν δεν έχετε ψίχουλα ψωμιού βάλτε τριμμένη φρυγανιά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στην ταρτιέρα ισιώνουμε να πάει παντού ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά να πάρει χρώμα η επιφάνεια.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε όσο είναι ζεστή συνοδεύοντας με μια σαλάτα εποχής.
  • Αν θέλετε μπορείτε να το συνοδεύσετε με μια σαλάτα με φράουλες ντομάτα, φύλλα δυόσμου και βασιλικού με ελαιόλαδο και βαλασαμικό όπως το συνόδευσαν τα παιδιά μου.

Σημειώσεις

Μπορεί να καταναλωθεί και κρύα είναι μια πολύ καλή λύση για το ταπεράκι στο γραφείο.
Μπορείτε να αλλάξετε τη σύνθεση των τυριών ανάλογα με το τι έχετε στο ψυγείο σας ή τι σας αρέσει.
Εδώ μπορείτε να δείτε μια άλλη τάρτα ρυζιού με διάφορες ρίζες λαχανικών.
Τάρτα ρυζιού με ρίζες λαχανικών
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • ΑΜΑΛΙΑ
    • 27 Ιουνίου 2018
    Απάντηση

    Νόστιμη και πρωτότυπη τάρτα με τα αγαπημένα μας κολοκυθάκια, με εξέπληξε ευχάριστα η χρήση του ρυζιού και θα τη δοκιμάσουμε οπωσδήποτε!!

    • paraxeno pirouni
    • 27 Ιουνίου 2018
    Απάντηση

    Ωραιότατη εποχιακή τάρτα την οποία ευχαρίστως θα τσίμπαγα. Δε θα πω ψέματα όμως, σαν παράξενο που είμαι το ενδιαφέρον μου περισσότερο τράβηξε η απλή αλλά αρκετά δημιουργική σαλάτα, μπράβο στα παιδιά!
    Την καλημέρα μου!

    • Penelope
    • 29 Ιουνίου 2018
    Απάντηση

    Είναι από αυτά τα ωραία φαγάκια που σκαρφίζεται η μαγείρισσα όταν έχει υλικά της εποχής!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode