Σε ένα μπολ ή σε μπασίνα βάζουμε τα κομμάτια σοκολάτας και τοποθετούμε πάνω από μπεν μαρι. Λιώνουμε τη σοκολάτα και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Το προσθέτουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
Σε πιατέλα σερβιρίσματος βάζουμε την έτοιμη βάση τάρτας και μοιράζουμε το μείγμα ισιώνοντας με το ανάποδο ενός κουταλιού.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Βγάζουμε από το ψυγείο και διακοσμούμε με τα σύκα. Στο σερβίρισμα προσθέτουμε μέλι.