Αυτή η τάρτα μπορεί να γίνει με πολύ εύκολες διαδικασίες αν επιλέξεις τον εύκολο δρόμο.
Εγώ βέβαια διάλεξα το δύσκολο δρόμο, με διαδικασίες λίγο πιο χρονοβόρες ίσως και λίγο ρίσκο.
Θα σας δώσω την εύκολη πρόταση αλλά και το τι άλλαξα εγώ στις παρατηρήσεις στο τέλος της συνταγής.
Για αυτή την εποχή μπορεί να γίνει με σύκα και στην εποχή που υπάρχουν φράουλες μπορούν να αντικαταστήσουν τα σύκα.
Τάρτα με σοκολάτα τυρί κρέμα και σύκα
Συστατικά
- 200 γρ σοκολάτα 70% σε περιεκτικότητα κακάο κομμένη σε κομμάτια
- 250 γρ τυρί κρέμα μασκαρπόνε
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
- ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
- 1 έτοιμη βάση για τάρτα με διάμετρο 20 εκατοστά.
- 4-5 φρέσκα σύκα κομμένα στα τέσσερα
- μέλι για το σερβίρισμα
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ ή σε μπασίνα βάζουμε τα κομμάτια σοκολάτας και τοποθετούμε πάνω από μπεν μαρι. Λιώνουμε τη σοκολάτα και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Το προσθέτουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Σε πιατέλα σερβιρίσματος βάζουμε την έτοιμη βάση τάρτας και μοιράζουμε το μείγμα ισιώνοντας με το ανάποδο ενός κουταλιού. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Βγάζουμε από το ψυγείο και διακοσμούμε με τα σύκα. Στο σερβίρισμα προσθέτουμε μέλι.
Σημειώσεις
Εγώ θέλησα να αντικαταστήσω την έτοιμη ζύμη τάρτας με δική μου αλλά και το τυρί κρέμα με κάτι άλλο ίσως κάποιο Ελληνικό κρεμώδες.
Για την ζύμη έφτιαξα μια που έχω χρησιμοποιήσει σε αυτή την τάρτα παλιότερα, σε ταψάκι 20 εκατ διαμέτρου, ψήνοντας την διπλάσιους χρόνους σε κάθε στάδιο.
Για την κρέμα τυριού μετά από συζήτηση με έμπειρο φίλο έφτιαξα μόνη μου αυτή που μου πρότεινε.
Για να μπορέσει να σταθεί στη συγκεκριμένη συνταγή θέλει λίγο παραπάνω υγρό, στο χτύπημα στο μπλέντερ, διαφορετικά βγαίνει πολύ σφικτή και μαζί με τη σοκολάτα το όλο μείγμα είναι πολύ πηχτό.
Κυκλοφορούν βέβαια τόσα τυριά σε κρέμα επιλέξτε εκτός του μασκαρπόνε όποιο άλλο σας αρέσει.