Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη. Με τα ακροδάκτυλα μας τρίβουμε μέχρι να πάρει μια μορφή σαν άμμο. Με απαλές κινήσεις σχηματίζουμε μια μπάλα, την τυλίγουμε με σελοφάν και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βγάζουμε από το ψυγείο και ανοίγουμε ένα φύλλο ανάμεσα σε χαρτί ψησίματος και σελοφάν με γρήγορες κινήσεις, ιδιαίτερα τώρα που έχει πολύ ζέστηΜεταφέρουμε το φύλλο στην ταρτιερα και απλώνουμε ομοιόμορφα να πάει παντού και στα τοιχώματα της φόρμας. Τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι. Σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος και σκορπίζουμε μπίλιες ψησίματος ή φασόλια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα για 15 λεπτά στο κάτω ράφι του φούρνου. Αφαιρούμε τα φασόλια και ψήνουμε ακόμη 10 λεπτά,Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Στο διάστημα αυτό ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε το ανθότυρο και το λιώνουμε με ένα πιρούνι.Προσθέτουμε το ξύγαλο, το ελαιόλαδο, το γάλα και τον χυμό λεμονιού.Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα κουζίνας να πάρουμε ένα λείο μείγμα. Αφήνουμε στο ψυγείο αν υπάρχει πολύ ζέστη. Πλένουμε τα ντοματάκια και με οδοντωτό μαχαίρι τα κόβουμε σε φέτες λεπτές.Τα τοποθετούμε σε λεπτό σουρωτήρι και τα αλατίζουμε να πάει παντού το αλάτι. Αφήνουμε να στραγγίσουν τουλάχιστον 20 λεπτά. Όταν η ζύμη έχει κρυώσει καλά μοιράζουμε στην επιφάνεια ομοιόμορφα με μια σπάτουλα το μείγμα τυριών.
Στραγγίζουμε καλά τις ντομάτες και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας να φύγουν όλα τα υγρά.Αραδιάζουμε πάνω από τα τυριά τις ντομάτες και κόβουμε λίγο σχινόπρασο. Αν θέλουμε ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και επιπλέον πιπέρι.
Σερβίρουμε με μια σαλάτα μπύρα ή κρασί.