Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά για το πέστο.
Σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Όσο τα ζυμαρικά βράζουν βάζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων το σκόρδο με τα καρύδια και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε να πολτοποιηθούν καλά τα καρύδια.
Προσθέτουμε το σπανάκι και το πεκορίνο συνεχίζοντας το χτύπημα. Συνεχίζουμε με το βασιλικό, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε μια φορά ακόμη. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο από νερό που έβρασαν.
Τα μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε 2 καλές κουταλιές σούπας από το πέστο και λίγο από το νερό που έβρασαν. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε σε πιάτο. Προσθέτουμε επιπλέον πεκορίνο και λίγο μπούκοβο.