Επιστροφή

Φέτα ψητή με σύκα

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 200 γρ τυρί φέτα
  • 4 σύκα κομμένα στα δυο ή τέσσερα
  • 1/2 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • λίγα κλωνάρια θυμάρι ή ρίγανης φρέσκα
  • σουμάκ
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μικρό πυρέξ ή ταψάκι ή και ατομικά σκεύη που μπαίνουν στο φούρνο, βάζουμε τη φέτα και μοιράζουμε γύρω τα σύκα και τις φέτες των λεμονιών. Σκορπάμε παντού το θυμάρι ή τη ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού και το σουμάκ. Ραντίζουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για δέκα λεπτά. προσθέτουμε το μέλι και ψήνουμε ακόμη πέντε λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.