Σε ένα μικρό πυρέξ ή ταψάκι ή και ατομικά σκεύη που μπαίνουν στο φούρνο, βάζουμε τη φέτα και μοιράζουμε γύρω τα σύκα και τις φέτες των λεμονιών. Σκορπάμε παντού το θυμάρι ή τη ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού και το σουμάκ. Ραντίζουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για δέκα λεπτά. προσθέτουμε το μέλι και ψήνουμε ακόμη πέντε λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.