Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι.
Καθαρίζουμε τη γλυκοπατάτα και την κόβουμε σε μεγάλες ροδέλες.
Κόβουμε το φιλέτο στη μέση, το αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με τη μισή πάπρικα.
Σε γάστρα που μπορεί να μπει σε εστία κουζίνας βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τους κύβους της πανσέτας και στη συνέχεια το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε τις αγκινάρες τις πατάτες και τα σκόρδα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την υπόλοιπη πάπρικα.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό κοτόπουλου ίσα που να καλύψει τα υλικά (όχι περισσότερο) και συνεχίζουμε το βράσιμο στην εστία ή σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
Ελέγχουμε να έχει ψηθεί καλά το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το βράσιμο ή ψήσιμο μέχρι να δέσει η σάλτσα χωρίς το σκέπασμα της γάστρας.
Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής και τυρί φέτα.