Επιστροφή

Φιλέτα κοτόπουλου με αγκινάρες και γλυκοπατάτες στη γάστρα

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 350 γρ φιλέτο κοτόπουλου
  • 3 αγκινάρες φρέσκες
  • 1 μέτρια γλυκοπατάτα
  • 125 γρ πανσέτα καπνιστή κομμένη σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 50 ml γλυκό κρασί
  • 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
 

  • Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι. Καθαρίζουμε τη γλυκοπατάτα και την κόβουμε σε μεγάλες ροδέλες.
  • Κόβουμε το φιλέτο στη μέση, το αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με τη μισή πάπρικα.
  • Σε γάστρα που μπορεί να μπει σε εστία κουζίνας βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τους κύβους της πανσέτας και στη συνέχεια το κοτόπουλο.
  • Προσθέτουμε τις αγκινάρες τις πατάτες και τα σκόρδα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την υπόλοιπη πάπρικα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό κοτόπουλου ίσα που να καλύψει τα υλικά (όχι περισσότερο) και συνεχίζουμε το βράσιμο στην εστία ή σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
  • Ελέγχουμε να έχει ψηθεί καλά το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το βράσιμο ή ψήσιμο μέχρι να δέσει η σάλτσα χωρίς το σκέπασμα της γάστρας.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής και τυρί φέτα.

Σημειώσεις

Αν δεν έχετε γλυκό κρασί μπορείτε να σβήσετε με κονιάκ ή κάποιο άλλο λευκό.
Αν δεν θέλετε τη γλυκοπατάτα αυξήστε την ποσότητα από τις αγκινάρες.