Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το κρεμμύδι με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, χυμό και ξύσμα λεμονιού και αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά.
Σε άλλο μικρό μπολ βάζουμε το κους κους με το ζεστό νερό, σκεπάζουμε με ένα πιάτο και αφήνουμε δέκα λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο του τόνου πασπαλίζουμε με σκόνη μουστάρδας, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τοποθετούμε σε καυτό σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. μεταφέρουμε σε πιάτο.
Αναμειγνύουμε το κους κους με τα μαριναρισμένα κρεμμύδια και την κάπαρη και ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού. Νοστιμίζουμε με επιπλέον αλάτι και πιπέρι και επιπλέον ελαιόλαδο.
Μεταφέρουμε στο πιάτο με το φιλέτο του τόνου μαζί με μικρές φέτες λεμονιού και επιπλέον μαϊντανό.