share

Φιλέτο τόνου συνοδευμένο με πικάντικο κους κους

από
Φιλέτο τόνου συνοδευμένο με πικάντικο κους κους

Είμαι μπροστά στον πάγκο του ψαρά το Σάββατο και δεν ξέρω τι θα ήθελα να αγοράσω. Επειδή με γνωρίζουν πολλά χρόνια και με εκτιμούν ιδιαίτερα με ένα στόμα δυο από τους πωλητές λένε με ένα στόμα: θα σας δώσουμε φιλέτο κόκκινου τόνου σήμερα.

Η αλήθεια είναι ότι είναι κάτι που δεν βρισκω συχνά και επειδή μου αρέσει τους εμπιστεύθηκα και όταν ήρθα σπίτι θυμήθηκα δυο άλλες συνταγές που είχα φτιάξει παλιότερα, μπορείτε να τις δείτε εδώ και εδώ.

Όμως επειδή η διάθεση για άλλα ψώνια δεν υπήρχε προτίμησα να κάνω κάτι πολύ απλό και επέλεξα αυτό το κους κους ως συνοδευτικό, με ότι υπήρχε στο σπίτι και ο τόνος μπήκε στο τηγάνι για δυο λεπτά.

Τελικά βγήκε κάτι πολύ νόστιμο και σε πολύ μικρό χρόνο, είχα το μοναχικό μου γεύμα μαζί με βραστά κολοκυθάκια και ένα ποτήρι κρασί.

Αν δεν βρίσκετε κόκκινο τόνο μπορείτε να αγοράσετε τον άλλο τόνο ή μια λεπτή φέτα από άλλο ψάρι, ξιφία ας πούμε κάπου τον πήρε το μάτι μου σε ψαράδικο. Και για πιο οικονομική λύση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φιλέτο από λαβράκι.

Οι ποσότητες των υλικών αφορούν γεύμα για ένα άτομο, πολλαπλασιάστε ανάλογα.

Φιλέτο τόνου συνοδευμένο με πικάντικο κους κους

1 άτομο

Συστατικά
  

Για τον τόνο

  • 1 φιλέτο κόκκινου τόνου
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • σκόνη μουστάρδας
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Για το κους κους

  • 30 γρ κους κους
  • 50 ml ζεστό νερό
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ξύσμα και χυμός από μισό λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού κάπαρη
  • φύλλα μαϊντανού

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το κρεμμύδι με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, χυμό και ξύσμα λεμονιού και αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά.
  • Σε άλλο μικρό μπολ βάζουμε το κους κους με το ζεστό νερό, σκεπάζουμε με ένα πιάτο και αφήνουμε δέκα λεπτά.
  • Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο του τόνου πασπαλίζουμε με σκόνη μουστάρδας, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τοποθετούμε σε καυτό σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. μεταφέρουμε σε πιάτο.
  • Αναμειγνύουμε το κους κους με τα μαριναρισμένα κρεμμύδια και την κάπαρη και ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού. Νοστιμίζουμε με επιπλέον αλάτι και πιπέρι και επιπλέον ελαιόλαδο.
  • Μεταφέρουμε στο πιάτο με το φιλέτο του τόνου μαζί με μικρές φέτες λεμονιού και επιπλέον μαϊντανό.

Σημειώσεις

Τον τόνο δεν τον ψήνουμε πολύ ώρα, πάντα βέβαια κρίνοντας από με το πάχος του φιλέτου.
Προσθέστε περισσότερη κάπαρη και μαϊντανό, εγώ δεν είχα περισσότερο.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode