Επιστροφή

Φλούδες νεραντζιού με επικάλυψη σοκολάτας

Συστατικά
  

  • 100 γρ φλούδες νεραντζιού
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 100 ml νερό
  • 100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

Διαδικασία
 

  • Πλένουμε καλά τα νεράντζια και ξύνουμε ελαφρά την επιφάνεια τους.
    Αφαιρούμε ένα κομμάτι από τη μεριά που υπήρχε το κοτσάνι τους.
    Χαράζουμε σε τέσσερα μέρη και αφαιρούμε τις φλούδες.
    Προσέχουμε να μην μείνει πολύ από το άσπρο μέρος του φρούτου.
  • Κόβουμε τις φλούδες σε μπαστουνάκια με πάχος 1 εκατοστό περίπου.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό να βράσει και προσθέτουμε τις φλούδες.
    Βράζουμε για 3-4 λεπτά, στραγγίζουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία προσθέτοντας ζεστό νερό. Στραγγίζουμε.
  • Σε μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό και τοποθετούμε στην εστία. Όταν η ζάχαρη διαλυθεί βράζουμε για πέντε λεπτά και προσθέτουμε τις στραγγισμένες φλούδες. Βράζουμε μέχρι να απορροφήσουν σχεδόν όλο το σιρόπι.
  • Με μια λαβίδα μεταφέρουμε προσεκτικά τις σιροπιασμένες φλούδες πάνω σε σχάρα και αφήνουμε για τουλάχιστον μια ώρα ή και περισσότερο.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μικρό σκεύος στο φούρνο μικροκυμάτων ή πάνω σε μπεν μαρί.
  • Βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα μέρος της φλούδας ή και ολόκληρη και μεταφέρουμε πάνω σε λαδόκολλα. Αφήνουμε να στεγνώσουν για μερικές ώρες.
  • Και είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε.

Σημειώσεις

Αν θέλουμε μπορούμε όσο ακόμη η σοκολάτα δεν έχει στερεοποιηθεί να τρίψουμε από πάνω αλάτι ή κάποιο ξηρό καρπό, ίσως φιστίκι θα του πηγαίνει.