share

Φλούδες νεραντζιού με επικάλυψη σοκολάτας

από
Φλούδες νεραντζιού με επικάλυψη σοκολάτας

Το τελευταίο δεκαήμερο στο σπίτι έγινε “νεραντζοπόλεμος”, γύρω στα 5 κιλά νεράντζια έτυχαν της επεξεργασίας μου.

Έγινε γλυκό του κουταλιού μια ιδιαίτερη μαρμελάδα και μιας και τυχαία είχαν περισσέψει 3 μεγάλα νεράντζια με τη σκέψη κάτι άλλου, αυτό το κάτι άλλο έγινε μέσα σε ένα βράδυ αυτές οι υπέροχες φλούδες με επικάλυψη σοκολάτας και την επομένη κέρασα τις συναθλήτριες μου για την καλή Σαρακοστή.

Έτυχαν μεγάλης αποδοχής, αν και δεν είχα σκεφτεί να τις γράψω έγινε για την αναζήτηση της συνταγής.

Ακολούθησα περίπου την διαδικασία που είχα φτιάξει ολόκληρα κομμάτια πορτοκαλιού πριν τρία χρόνια αλλά με πιο απλή διαδικασία.

Όπως είπα είχα μόνο τρία νεράντζια και βγήκαν αυτά τα λίγα μπαστουνάκια αρκετά να γλυκαθούμε πριν τη γυμναστική.

Οι ποσότητες που δίνω είναι ακριβώς ζυγισμένες.

Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει με πορτοκάλια ή και με περγαμόντα.

Για τα υπόλοιπα νεραντζο-παρασκευάσματα θα επανέλθω σε επόμενες αναρτήσεις.

Φλούδες νεραντζιού με επικάλυψη σοκολάτας

Συστατικά
  

  • 100 γρ φλούδες νεραντζιού
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 100 ml νερό
  • 100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε καλά τα νεράντζια και ξύνουμε ελαφρά την επιφάνεια τους.
    Αφαιρούμε ένα κομμάτι από τη μεριά που υπήρχε το κοτσάνι τους.
    Χαράζουμε σε τέσσερα μέρη και αφαιρούμε τις φλούδες.
    Προσέχουμε να μην μείνει πολύ από το άσπρο μέρος του φρούτου.
  • Κόβουμε τις φλούδες σε μπαστουνάκια με πάχος 1 εκατοστό περίπου.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό να βράσει και προσθέτουμε τις φλούδες.
    Βράζουμε για 3-4 λεπτά, στραγγίζουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία προσθέτοντας ζεστό νερό. Στραγγίζουμε.
  • Σε μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό και τοποθετούμε στην εστία. Όταν η ζάχαρη διαλυθεί βράζουμε για πέντε λεπτά και προσθέτουμε τις στραγγισμένες φλούδες. Βράζουμε μέχρι να απορροφήσουν σχεδόν όλο το σιρόπι.
  • Με μια λαβίδα μεταφέρουμε προσεκτικά τις σιροπιασμένες φλούδες πάνω σε σχάρα και αφήνουμε για τουλάχιστον μια ώρα ή και περισσότερο.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μικρό σκεύος στο φούρνο μικροκυμάτων ή πάνω σε μπεν μαρί.
  • Βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα μέρος της φλούδας ή και ολόκληρη και μεταφέρουμε πάνω σε λαδόκολλα. Αφήνουμε να στεγνώσουν για μερικές ώρες.
  • Και είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε.

Σημειώσεις

Αν θέλουμε μπορούμε όσο ακόμη η σοκολάτα δεν έχει στερεοποιηθεί να τρίψουμε από πάνω αλάτι ή κάποιο ξηρό καρπό, ίσως φιστίκι θα του πηγαίνει. 
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode