Από το προηγούμενο βράδυ σε μια λεκάνη ζυμώματος κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη μαγιά, 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, το νερό και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζυμώματος ή με τα χέρια μας μέχρι να αποροφηθεί το νερό και να έχουμε μια ιδιαίτερα μαλακιά ζύμη. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σκεπάζουμε με σελοφάν. Αφήνουμε όλο το βράδυ σε θερμοκρασία δωματίου. * Θα δούμε ότι το πρωί θα έχει φουσκώσει αρκετά.
Το επόμενο πρωί με λαδωμένα χέρια ξεφουσκώνουμε τη ζύμη και την μεταφέρουμε σε επιφάνεια εργασίας, διπλώνοντας τη μερικές φορές.
Στρώνουμε το ταψί με χαρτί ψησίματος και λαδώνουμε το χαρτί καλά. **Μεταφέρουμε τη ζύμη στο ταψί και με λαδωμένα χέρια την απλώνουμε ομοιόμορφα παντού. Αφήνουμε σε χλιαρό μέρος ή στο φούρνο στους 30-40 βαθμούς για 2 περίπου ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη.
Στο διάστημα αυτό ετοιμάζουμε τα υλικά της επιφάνειας,Μουλιάζουμε το δεντρολίβανο σε νερό για τουλάχιστον μια ώρα και μετά το κόβουμε αφαιρώντας τυχόν ξερά μέρη. Πλένουμε τα σταφύλια και κόβουμε τις πιο μεγάλες ρώγες στη μέση.Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το μπλε τυρί.
Μόλις η ζύμη μας έχει διπλασιαστεi τη ραντίζουμε με ελαιόλαδο και με τα δάκτυλά μας δημιουργούμε μικρές λακκούβες.Μοιράζουμε τα σταφύλια και το δεντρολίβανο και στη συνέχεια τα κομμάτια από το μπλε τυρί. Ραντίζουμε και πάλι με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αέρα, στο κάτω ράφι του φούρνου, για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να είναι τραγανή.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά. Μεταφέρουμε κατά προτίμηση σε σχάρα ή ξύλινη επιφάνεια αν είναι να τη σερβίρουμε άμεσα.
Σημειώσεις
*Μπορούμε να το τοποθετήσουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 2 ημέρες και να συνεχίσουμε μετά το επόμενο στάδιο.**Για μεγαλύτερη ευκολία βρέχουμε ελαφρά το χαρτί ψησίματος, το τσαλακώνουμε και μετά στρώνουμε το ταψί.Αν δεν βρούμε κόκκινα σταφύλια θα βάλουμε άσπρα ή μαύρα αρκεί να μην έχουν κουκούτσια. Η επικάλυψη της επιφάνειας μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τα διαθέσιμα υλικά ή τη φαντασία μας.Συνήθως καταναλώνεται ζεστή αλλά τρώγεται ευχάριστα και μετά 1-2 ημέρες. Καλό είναι να τη διατηρήσουμε σε μπολ που κλείνει καλά και επειδή έχει και το τυρί να τη διατηρήσουμε σε δροσερό μέρος της κουζίνας.