Πλένουμε το μήλο και το κόβουμε σε ροδέλες του 1,5 εκατοστού περίπου.
Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε μικρή ποσότητα από κάθε μπαχαρικό.
Ψιλοκόβουμε τα φύλλα βασιλικού και παίρνουμε τα φύλλα από δυο τρία κλωνάρια θυμαριού.
Στρώνουμε ένα μικρό ταψί με χαρτί ψησίματος και αραδιάζουμε τις ροδέλες του μήλου. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και τα μυριστικά και λίγο αλάτι. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 160 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για περίπου 30 λεπτά γυρίζοντας τα μήλα στα 15 λεπτά.
Σε μικρό τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά βούτυρο και μαγειρεύουμε τα χτένια ρίχνοντας με ένα κουτάλι βούτυρο συνέχεια για ένα λεπτό από την κάθε πλευρά.
Σε μπλέντερ ή σε γουδί βάζουμε 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού μαζί με το ψιλοκομμένο σχινόπρασο και χτυπάμε δυνατά.
Σερβίρουμε βάζοντας από κάτω τις ροδέλες του μήλου από πάνω τα χτένια και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο- λεμόνι- σχινόπρασο.