Επιστροφή

Ψάρι πικάντικο με ντομάτες, πιπεριές και ελιές

2 άτομα

Συστατικά
  

Για τη μαρινάδα

  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1 κουτ. γλυκού κίμινο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
  • 1 τσιμπιά σαφράν
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • λίγα φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα

Για το ψήσιμο του ψαριού

  • 3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3-4 μικρές ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
  • 1-2 πιπεριά κόκκινη κομμένες σε λωρίδες
  • 10 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 450 γρ φιλέτο πέρκας ή μπακαλιάρου

Διαδικασία
 

  • Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μικρό μπολ.
  • Τοποθετούμε σε ένα μπολ που κλείνει, τα φιλέτα του ψαριού και προσθέτουμε την μαρινάδα ώστε να τα καλύψει.
    Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.
  • Σε ένα πυρέξ ή μικρό ταψί βάζουμε δυο κουταλιές ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε από πάνω τα φιλέτα τους ψαριού, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μοιράζουμε και τις ελιές σε όλο το ταψί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 25-30 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας.
    Καλό είναι να σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο τα πρώτα 15 λεπτά, και να προσθέσουμε τις ελιές σε αυτό το στάδιο.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
  • Σερβίρουμε αν θέλουμε με ένα μπασμάτι ατμού ή με πατάτες ή μόνο με κάποια σαλάτα.

Σημειώσεις

Δεν προσθέτουμε καθόλου υγρά, τα λαχανικά θα βγάλουν τα δικά τους που αρκούν για το ψήσιμο. 
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου ή πέρκας η επιλογή δική σας.