share

Ψάρι πικάντικο με ντομάτες, πιπεριές και ελιές

από
Ψάρι πικάντικο με ντομάτες, πιπεριές και ελιές

Η σχεδόν καθημερινή ανταλλαγή φωτογραφιών και συνταγών με τα παιδιά μου, με κεντρίζει να φτιάχνω κι εγώ κάποια από τα πιάτα τους. Και δεν είναι η πρώτη φορά που κάποια από αυτά τα μοιράζομαι μαζί σας.

Αυτή τη φορά ένα υπέροχο πιάτο με ψάρι, τα παιδιά βρίσκουν εύκολα φρέσκα φιλέτα μπακαλιάρου, εγώ επειδή δεν βρίσκω επέλεξα ένα φιλέτο πέρκας.

Κατά τα άλλα η συνταγή περιέχει τα ίδια υλικά με αυτό των παιδιών μου με λίγο διαφορετικά συνοδευτικά.

Παλιότερα είχα φτιάξει πέρκα με περίπου τα ίδια υλικά αλλά χωρίς τα μπαχαρικά που σε αυτή τη συνταγή σήμερα έδωσαν μια εξαιρετική γεύση. Αυτή η συνταγή που σας δίνω σήμερα, όπως μου είπαν τα παιδιά, έχει Μαροκινές επιρροές.

Ψάρι πικάντικο με ντομάτες, πιπεριές και ελιές

2 άτομα

Συστατικά
  

Για τη μαρινάδα

  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1 κουτ. γλυκού κίμινο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
  • 1 τσιμπιά σαφράν
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • λίγα φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα

Για το ψήσιμο του ψαριού

  • 3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3-4 μικρές ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
  • 1-2 πιπεριά κόκκινη κομμένες σε λωρίδες
  • 10 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 450 γρ φιλέτο πέρκας ή μπακαλιάρου

Οδηγίες
 

  • Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μικρό μπολ.
  • Τοποθετούμε σε ένα μπολ που κλείνει, τα φιλέτα του ψαριού και προσθέτουμε την μαρινάδα ώστε να τα καλύψει.
    Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.
  • Σε ένα πυρέξ ή μικρό ταψί βάζουμε δυο κουταλιές ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε από πάνω τα φιλέτα τους ψαριού, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μοιράζουμε και τις ελιές σε όλο το ταψί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 25-30 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας.
    Καλό είναι να σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο τα πρώτα 15 λεπτά, και να προσθέσουμε τις ελιές σε αυτό το στάδιο.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
  • Σερβίρουμε αν θέλουμε με ένα μπασμάτι ατμού ή με πατάτες ή μόνο με κάποια σαλάτα.

Σημειώσεις

Δεν προσθέτουμε καθόλου υγρά, τα λαχανικά θα βγάλουν τα δικά τους που αρκούν για το ψήσιμο. 
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου ή πέρκας η επιλογή δική σας. 
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode