Επιστροφή

Κοτόπουλο με μαρμελάδα κρεμμυδιών και τυριά

Συστατικά
  

  • 3 μικρά φιλέτα κοτόπουλου
  • 3 κουτ. σούπας μαρμελάδα κρεμμυδιών
  • 6 κουτ. σούπας τυρί τριμμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2-3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • πουρές για συνοδευτικό

Οδηγίες
 

  • Ανοίγουμε κάθε φιλέτο στη μέση το σκεπάζουμε ανάμεσα σε σελοφάν και το τοποθετούμε πάνω σε σανίδα κοπής. Χτυπάμε το φιλέτο με τον πάτο μικρής κατσαρόλας ή αν έχουμε με ειδικό σφυρί για κρέατα. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί τοποθετούμε τα φιλέτα κρατώντας την ένταση της εστίας σε μέτρια. Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε σε κάθε ένα από μια καλή κουταλιά μαρμελάδας κρεμμυδιών
  • Μοιράζουμε το τριμμένο τυρί και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 10 λεπτά.
  • Όσο ετοιμάζονται τα φιλέτα βράζουμε πατάτες για να φτιάξουμε τον πουρέ.
  • Σερβίρουμε συνοδεύοντας με πουρέ και μπουκέτα μπρόκολου ή βραστά στρογγυλά φασολάκια.

Σημειώσεις

Η μαρμελάδα κρεμμυδιών που χρησιμοποίησα είναι αυτή που θα δείτε σε αυτή τη συνταγή,  την είχα φτιάξει πριν 10 ημέρες. Ίσως, υπάρχει και στο εμπόριο δεν έχω γνώση αυτή τη στιγμή.
Αντί της μαρμελάδας μπορούμε να καραμελώσουμε, σε ένα τηγάνι, ένα μεγάλο κρεμμύδι σε  λωρίδες με λίγο ελαιόλαδο μισή κουταλιά ζάχαρη και λίγο ξύδι.
Το τυρί ήταν τσένταρ και ένα μαλακό με σκόρδο. Επιλέξτε ένα πικάντικο τυρί της αρεσκείας σας.
Το συνοδευτικό μας μπορεί να είναι και ένα ρύζι ατμού ή πατάτες τηγανιτές.