Πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση. Αν βάλουμε ντομάτες θα τις κόψουμε σε μικρούς κύβους.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Κόβουμε την πιπεριά σε μικρά μπαστουνάκια.
Τα βάζουμε όλα σε μικρή κατσαρόλα μαζί με το αλάτι και φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού. Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά ανακατεύοντας περιοδικά.
Πολτοποιούμε ελαφρά με κουτάλα του πουρέ ή ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε το ξύδι, τη ζάχαρη, το πιπέρι και το μπούκοβο και βράζουμε σε χαμηλή ένταση για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα πηχτό.
Προσθέτουμε το σιναπόσπορο ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Κλείνουμε καλά και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν καλά.
Αποθηκεύουμε σε δροσερό ντουλάπι ή και σε ψυγείο και καταναλώνουμε μετά από δέκα τουλάχιστον ημέρες.
Ταιριάζει πολύ με ψητά κρέατα, τυριά και κυνήγια.