Επιστροφή

Chutney με ανανά

3 βαζάκια των 200 ml

Συστατικά
  

  • 450 gr ανανά φρέσκο βάρος καθαρισμένου
  • 1 δοσομετρική κούπα κρεμμύδια χοντροκομμένα ή 170 γρ
  • 2 κουτ. γλυκού κάρυ
  • 1 κουτ. γλυκού τζίτζερ σε σκόνη
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 3 κουτ. σούπας μέλι
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 250 ml λευκό ξύδι

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τον ανανά και τον κόβουμε σε μικρούς κύβους. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα χοντροκόβουμε.
  • Σε μια σχετικά μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε όλα τα υλικά και φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού.
  • Χαμηλώνουμε σε μικρή κλίμακα την εστία και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει ο ανανάς. Αν θέλουμε πατάμε λίγο τα κομμάτια με μια κουτάλα του πουρέ.
  • Όταν έχει μαλακώσει καλά ο ανανάς και έχει δέσει το μείγμα σε μια πηχτή σάλτσα είναι έτοιμο
  • Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και κλείνουμε καλά. Γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει.
  • Αποθηκεύουμε σε δροσερό ντουλάπι και το χρησιμοποιούμε μετά από δέκα ημέρες μέχρι να ισορροπήσουν οι γεύσεις.
  • Μπορούμε να συνοδεύσουμε με αυτό κρύα ή ζεστά κρεατικά, αλλαντικά, πικάντικα τυριά.