Καθαρίζουμε τον ανανά και τον κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα χοντροκόβουμε.
Σε μια σχετικά μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε όλα τα υλικά και φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού.
Χαμηλώνουμε σε μικρή κλίμακα την εστία και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει ο ανανάς. Αν θέλουμε πατάμε λίγο τα κομμάτια με μια κουτάλα του πουρέ.
Όταν έχει μαλακώσει καλά ο ανανάς και έχει δέσει το μείγμα σε μια πηχτή σάλτσα είναι έτοιμο
Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και κλείνουμε καλά.
Γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει.
Αποθηκεύουμε σε δροσερό ντουλάπι και το χρησιμοποιούμε μετά από δέκα ημέρες μέχρι να ισορροπήσουν οι γεύσεις.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε με αυτό κρύα ή ζεστά κρεατικά, αλλαντικά, πικάντικα τυριά.