Εδώ που ήρθα με περίμεναν κάποια φρούτα σε μεγάλη ποσότητα.
Με ανανά και ακτινίδιο έφτιαξα μαρμελάδα, όμως περίσσεψε ένας ανανάς και έπρεπε άμεσα να χρησιμοποιηθεί. Έτσι αποφασίσαμε να φτιάξω αυτό το chutney μιας και ετοιμάζουμε βαζάκια για κάποιο Χριστουγεννιάτικο bazzar.
Είναι πολύ εύκολο να γίνει δοκιμάστε το!
Chutney με ανανά
3 βαζάκια των 200 ml
Συστατικά
- 450 gr ανανά φρέσκο βάρος καθαρισμένου
- 1 δοσομετρική κούπα κρεμμύδια χοντροκομμένα ή 170 γρ
- 2 κουτ. γλυκού κάρυ
- 1 κουτ. γλυκού τζίτζερ σε σκόνη
- 1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 3 κουτ. σούπας μέλι
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
- 250 ml λευκό ξύδι
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τον ανανά και τον κόβουμε σε μικρούς κύβους. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα χοντροκόβουμε.
- Σε μια σχετικά μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε όλα τα υλικά και φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού.
- Χαμηλώνουμε σε μικρή κλίμακα την εστία και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει ο ανανάς. Αν θέλουμε πατάμε λίγο τα κομμάτια με μια κουτάλα του πουρέ.
- Όταν έχει μαλακώσει καλά ο ανανάς και έχει δέσει το μείγμα σε μια πηχτή σάλτσα είναι έτοιμο
- Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και κλείνουμε καλά. Γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει.
- Αποθηκεύουμε σε δροσερό ντουλάπι και το χρησιμοποιούμε μετά από δέκα ημέρες μέχρι να ισορροπήσουν οι γεύσεις.
- Μπορούμε να συνοδεύσουμε με αυτό κρύα ή ζεστά κρεατικά, αλλαντικά, πικάντικα τυριά.
Φαίνεται ευκολο και πολυ κατάλληλο για την γαλοπούλα… Ευχαριστουμε πολυ θα το δοκιμάσουμε