Επιστροφή

Πιπεριές snack γεμιστές με σαλάτα ταμπουλέ

Συστατικά
  

  • 30 γρ πλιγούρι
  • λίγοι σπόροι μάραθου
  • 100 ml βραστό νερό
  • 3-4 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 1 μέτρια ντομάτα ώριμη κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 τσιμπιά κίμινο
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • πιπεριές snack

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μικρό γυάλινο μπολ βάζουμε το πλιγούρι με τους σπόρους μάραθου λίγο αλάτι και προσθέτουμε το βραστό νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 20 λεπτά. Ο χρόνος μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τη σκληρότητα του πλιγουριού. Δοκιμάζουμε και αν έχει μείνει υγρό το στραγγίζουμε.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα μυριστικά και την ντομάτα. Προσέχουμε να μην έχει υγρά η ντομάτα.
  • Προσθέτουμε το μουλιασμένο πλιγούρι και νοστιμίζουμε με λίγο αλάτι πιπέρι και κύμινο. Προσθέτουμε μια κουταλιά εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον.
  • Πλένουμε τις πιπεριές και με προσοχή τις ανοίγουμε, χωρίς να αφαιρέσουμε πλήρως το καπάκι τους, και αφαιρούμε τους λίγους σπόρους που έχουν οι πιπεριές.
  • Γεμίζουμε τις πιπεριές με τη σαλάτα και σερβίρουμε με όση περίσσεψε στο κέντρο του πιάτου και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Εγώ μαζί μα κάποιες άλλες μικρές πράσινες πιπερίτσες που μου χάρισαν και τις τηγάνισα, συνόδευσα το ψητό μου φιλέτο τόνου.

Σημειώσεις

Στο αρχείο μου βρίσκω φωτογραφίες γεμιστές μικρές πιπεριές με αβοκάντο και πέστο. Και επειδή δε βρίσκω να έχω γράψει συνταγή μήπως να πειραματιστώ εκ νέου με αυτές τις πιπεριές;;
Αν δε βρίσκετε αυτές τις πιπεριές, θα μπορούσατε να γεμίσετε μικρές πιπεριές Φλωρίνης αφού τις ψήσετε πολύ λίγο ή και ωμές.
Φτιάξτε και αυτή τη σαλάτα ταμπουλέ, είναι ένα ωραίο και δροσερό συνοδευτικό.