Αυτές τις πιπεριές τις γνώρισα πριν τρία χρόνια από τη φίλη μου Ειρήνη, η οποία και τις καλλιεργεί. Μου είπε όταν μου τις έδωσε: μπορείς να τις φας ωμές σαν να τρως φρούτο ή να τις επεξεργαστείς για ορεκτικό ή συνοδευτικό. Διαβάζω τώρα ότι πολλοί τις χρησιμοποιούν για το ταπεράκι τους στη δουλειά.
Αυτές οι μικρές και πολύχρωμες πιπεριές, έχουν χοντρά τοιχώματα με τραγανή και γλυκιά γεύση. Μέσα στους καρπούς, οι σπόροι συγκεντρώνονται στο άκρο του στελέχους, επιτρέποντας στον υπόλοιπο καρπό να καταναλωθεί στο σύνολο.
Παλιότερα μου είχε δώσει κάποιες περίπου ίδιες ο Στέλιος και τις είχα κάνει πίκλες, ούτε που θυμάμαι που τις χάρισα, γραμμένο δεν υπάρχει τίποτα.
Θα τις βρείτε τώρα σε κάποια σημεία πώλησης που αναφέρει η Ειρήνη εδώ.
Καλό είναι να επικοινωνήσετε πριν με τα σημεία πώλησης γιατί η παραγωγός θέλει να έρχονται φρέσκες και όχι να αποθηκεύονται για μέρες στα ψυγεία.
Σήμερα λοιπόν πήγα και εγώ για προμήθειες μιας και από μέρες τώρα μου είχε κωλύσει η ιδέα να τις γεμίσω με τη γνωστή σαλάτα ταμπουλε.
Μπορούν επίσης να γεμιστούν με τυριά κρεμώδη ή όχι και να ψηθούν, να μπουν σε σαλάτες να προστεθούν σε πίτσα, φαντασία χρειάζεται.
Και να λοιπόν η δική μου εκδοχή η οποία άρεσε και σε φίλη που τις δοκίμασε.
Η δική μου σαλάτα ταμπουλέ αποτελεί προσαρμογή από βιβλίο μου και οι ποσότητες ασφαλώς προσαρμόστηκαν στις δικές μου ανάγκες.
Πιπεριές snack γεμιστές με σαλάτα ταμπουλέ
Συστατικά
- 30 γρ πλιγούρι
- λίγοι σπόροι μάραθου
- 100 ml βραστό νερό
- 3-4 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- 1 μέτρια ντομάτα ώριμη κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 τσιμπιά κίμινο
- 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- πιπεριές snack
Οδηγίες
- Σε ένα μικρό γυάλινο μπολ βάζουμε το πλιγούρι με τους σπόρους μάραθου λίγο αλάτι και προσθέτουμε το βραστό νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 20 λεπτά. Ο χρόνος μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τη σκληρότητα του πλιγουριού. Δοκιμάζουμε και αν έχει μείνει υγρό το στραγγίζουμε.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα μυριστικά και την ντομάτα. Προσέχουμε να μην έχει υγρά η ντομάτα.
- Προσθέτουμε το μουλιασμένο πλιγούρι και νοστιμίζουμε με λίγο αλάτι πιπέρι και κύμινο. Προσθέτουμε μια κουταλιά εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον.
- Πλένουμε τις πιπεριές και με προσοχή τις ανοίγουμε, χωρίς να αφαιρέσουμε πλήρως το καπάκι τους, και αφαιρούμε τους λίγους σπόρους που έχουν οι πιπεριές.
- Γεμίζουμε τις πιπεριές με τη σαλάτα και σερβίρουμε με όση περίσσεψε στο κέντρο του πιάτου και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Εγώ μαζί μα κάποιες άλλες μικρές πράσινες πιπερίτσες που μου χάρισαν και τις τηγάνισα, συνόδευσα το ψητό μου φιλέτο τόνου.