Πλένουμε τις ντομάτες τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τα πολλά σπόρια και τις κόβουμε στη μέση.
Ετοιμάζουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα. Πλένουμε το σέλερι και αφού αφαιρέσουμε τις εξωτερικές ίνες το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σέλερι για 5-6 λεπτά, προσθέτουμε το αλάτι και τα σκόρδα, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.
Σε μια γάζα τοποθετούμε τα μπαχαρικά, για να μπορούμε να τα αφαιρέσουμε όταν χρειαστεί και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Βράζουμε για 30 έως 40 λεπτά σε μέτρια ένταση, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και το φύλλο δάφνης και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ ή σε επεξεργαστή τροφίμων.
Στη συνέχεια το περνάμε λίγο λίγο το μείγμα από σινουά ή από πυκνή σήτα πάνω από μεγάλο μπολ.
Το μεταφέρουμε σε καθαρή κατσαρόλα και βράζουμε για 7-10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Μεταφέρουμε σε καθαρά αποστειρωμένα μπουκάλια ή βάζα και κλείνουμε καλά.
Όταν κρυώσει συντηρούμε στο ψυγείο επειδή δεν έχει πολύ ζάχαρη η οποία δρα ως συντηρητικό και όταν την ανοίξουμε θα πρέπει να καταναλωθεί σε σχετικά μικρό χρόνο δηλαδή 1-2 εβδομάδων.