4 - 5 φρέσκα σύκακαθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
3-4φύλλα από σαλάτα λόλαπλυμένα και κομμένα με το χέρι
1μικρό αγγούρικομμένο σε μεγάλους κύβους
λίγα αμπελοφάσουλαή άλλα φασολάκια βρασμένα
100γρ χαλούμικομμένο σε φέτες
κολοκυθόσπορους
Για τη βινεγκρέτ
1/2κουτ. γλυκού μουστάρδα
1-2κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1κουτ. σούπας πετιμέζι σύκουή πετιμέζι σταφυλιού
1λεμόνι μικρόσυν το ξύσμα από το μισό
αλάτι
Οδηγίες
Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά.
Σε ένα μικρό βαζάκι βάζουμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ ανακινούμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μικρό τηγάνι καβουρντίζουμε τους σπόρους και τους μεταφέρουμε σε ένα μικρό πιατάκι.
Στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε το χαλούμι για ένα λεπτό από κάθε πλευρά.
Σε ένα πιάτο ή σαλατιέρα βάζουμε τα φύλλα της σαλάτας, τα αμπελοφάσουλα, και τα κομμάτια από το αγγούρι.
Προσθέτουμε από πάνω το ψημένο χαλούμι και τα σύκα. Σκορπάμε από πάνω τους σπόρους και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.
Εγώ συνόδευσα με αυτή τη σαλάτα, τα ψημένα φιλέτα κοτόπουλου.
Σημειώσεις
Για τους χειμωνιάτικους μήνες μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα φρέσκα σύκα με αποξηραμένα αφού τα έχουμε μουλιάσει για λίγο σε κρασί ή ακόμη και σε νερό.