Επιστροφή

Σύκα ψητά γλυκά ή αρμυρά

Συστατικά
  

Για τα αρμυρά

  • σύκα
  • κοπανιστή
  • μέλι
  • παλαιωμένο βαλσαμικό
  • φρεσκοτριμένο πιπέρι

Για τα γλυκά

  • σύκα
  • βούτυρο
  • μέλι
  • γιαούρτι στραγγιστό
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • φιστίκια Αιγίνης τριμμένα

Οδηγίες
 

Για τα αρμυρά

  • Πλένουμε τα σύκα και τα χαράζουμε σταυρωτά. Σε κάθε σύκο βάζουμε μισό κουτ. γλυκού κοπανιστή και στάζουμε από πάνω μισό κουτ. γλυκού μέλι και μια δυο σταγόνες βαλσαμικό.
  • Τα τοποθετούμε σε ταψάκι και τρίβουμε από πάνω πιπέρι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 10-12 λεπτά ανάλογα την ωριμότητα του φρούτου.
  • Σερβίρουμε συνοδεύοντας με ένα ημίγλυκο κρασί ή ένα λικέρ.

Για τα γλυκά

  • Πλένουμε τα σύκα και τα χαράζουμε σταυρωτά. Σε κάθε σύκο βάζουμε μισό κουτ. γλυκού βούτυρο και στάζουμε από πάνω ένα κουτ. γλυκού μέλι.
  • Τα τοποθετούμε σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 10-12 λεπτά ανάλογα την ωριμότητα του φρούτου.
  • Σε ένα πιάτο απλώνουμε στραγγιστό γιαούρτι και τοποθετούμε από πάνω τα ψημένα σύκα.
  • Προσθέτουμε ξύσμα πορτοκαλιού και τριμμένα φιστίκια Αιγίνης.

Σημειώσεις

Αντί της κοπανιστής μπορούμε να βάλουμε ένα στίλτον ή γκοργκοτζολα.