Σε ένα μικρό πυρέξ ή ταψί βάζουμε τα λουκάνικα με τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τον αστεροειδή γλυκάνισο και τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τοποθετούμε σκεπασμένο στο μεσαίο ράφι προθερμασμένου φούρνου στους 180 βαθμούς και αέρα για 20 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο, ξεσκεπάζουμε, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και προσθέτουμε τα ρεβίθια, το ξύδι τις βανίλιες κομμένες σε μικρότερα κομμάτια και το ζωμό λαχανικών.
Βάζουμε πάλι στο φούρνο χωρίς να σκεπάσουμε και ψήνουμε για 18-20 λεπτά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε πέντε λεπτά και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με προζυμένιο ψωμί και ένα ποτήρι κρασί.