Όταν βρίσκομαι στο κέντρο της πόλης, φροντίζω να προμηθεύομαι κάποια προϊόντα που δε θα βρω στη γειτονιά. Ένα από αυτά είναι το λουκάνικο κεφτέ και το ανθότυρο.
Για το συγκεκριμένο λουκάνικο έχω γράψει παλιότερα και μπορείτε να διαβάστε εδώ.
Για το συγκεκριμένο ανθότυρο θα μιλήσουμε μια άλλη φορά.
Αυτή τη φορά το λουκάνικο έγινε με ένα άλλο τρόπο στο φούρνο, προσθέτοντας πάλι ρεβίθια, μιας και δεν είχα φασόλια (που θα ήθελα) έτοιμα στη διάθεσή μου και βανίλιες.
Μη διστάσετε να δοκιμάσετε τον συνδυασμό θα σας εκπλήξει, το πικάντικο λουκάνικο με τα μπαχαρικά τα σκόρδα τα κρεμμύδια και η γλυκύτητα του φρούτου δένουν εξαιρετικά.
Οι ποσότητες των υλικών είναι για το μοναδικό μου γεύμα για ένα άτομο, εύκολα προσαρμόζονται σε περισσότερα.
Αν δεν έχετε στη διάθεση σας αυτό το λουκάνικο χρησιμοποιήστε ένα άλλο, υπάρχουν τόσα διαθέσιμα στην αγορά.
Λουκάνικα στο φούρνο με ρεβίθια και βανίλιες ή δαμάσκηνα
Συστατικά
- 4 κομμάτια λουκάνικο κεφτέ
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 4-5 σκελίδες σκόρδου κομμένες εγκάρσια
- 1 αστεροειδή γλυκάνισσο
- 1 κουτ. γλυκού μπαχαρικά (κανέλα πιπέρι γαρύφαλλου σπόρους μάραθου)
- 1 κουτ. γλυκού αλεύρι μαλακό
- 150 ml ζωμό λαχανικών ή νερό
- 150 γρ βρασμένα ρεβίθια
- 1 κουτ. σούπας ξύδι
- 1-2 βανίλιες ή μεγάλα δαμάσκηνα
Οδηγίες
- Σε ένα μικρό πυρέξ ή ταψί βάζουμε τα λουκάνικα με τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τον αστεροειδή γλυκάνισο και τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τοποθετούμε σκεπασμένο στο μεσαίο ράφι προθερμασμένου φούρνου στους 180 βαθμούς και αέρα για 20 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο, ξεσκεπάζουμε, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και προσθέτουμε τα ρεβίθια, το ξύδι τις βανίλιες κομμένες σε μικρότερα κομμάτια και το ζωμό λαχανικών.
- Βάζουμε πάλι στο φούρνο χωρίς να σκεπάσουμε και ψήνουμε για 18-20 λεπτά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
- Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε πέντε λεπτά και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με προζυμένιο ψωμί και ένα ποτήρι κρασί.