Επιστροφή

Κέικ για ένα άτομο στο φούρνο μικροκυμάτων

Συστατικά
  

  • 4 κουτ. σούπας αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη ψιλή
  • 1 αυγό
  • 1 τσιμπιά άρωμα βανίλιας
  • 2 κουτ. σούπας κακάο σε σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας κουβερτούρα τριμμένη

Οδηγίες
 

  • Επιλέγουμε ένα μεγάλο φλιτζάνι (κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων) ή δύο μικρότερα.
  • Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια.ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αυγό και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τη μισή σοκολάτα ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδωμένο φλιτζάνι ή φλιτζάνια. Πασπαλίζουμε την υπόλοιπη σοκολάτα στην επιφάνεια.
  • Τοποθετούμε το φλιτζάνι στο κέντρο του φούρνου μικροκυμάτων και θέτουμε σε λειτουργία στην υψηλότερη διαβάθμιση για περίπου 2 λεπτά.
  • Αν Θέλουμε το αδειάζουμε από το φλιτζάνι.
  • Συνοδεύουμε το πρωινό μας ή το σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτού ή με κρέμα σαντιγί.

Σημειώσεις

Η ποσότητα του μείγματος στο φλιτζάνι δε θα πρέπει να είναι πάνω από τη μέση του φλιτζανιού, διαφορετικά θα υπάρχει υπερχείλιση.
Αντί σοκολάτας μπορούμε να βάλουμε σταφίδες ή κάποια άλλο ξηρό καρπό.