Πριν λίγες μέρες η μεγάλη μου κόρη, στις ανταλλαγές φωτογραφιών με φαγητά, μου έστειλε αυτή τη φωτογραφία.
Συνήθως όταν αυτό με ενδιαφέρει άμεσα ακολουθεί και η συνταγή.
Η συνταγή προέρχεται από το bbc food και επιδέχεται τροποποιήσεις ανάλογα με τις συνήθειες του καθενός μας ή τα υλικά που διαθέτει.
Η Ania ας πούμε το έφτιαξε με αλεύρι χωρίς γλουτένη και με σιρόπι αγαύης.
Εγώ έκανα άλλες τροποποιήσεις και επειδή πολλοί φίλοι ζήτησαν και ζητούν τη συνταγή σκέφτηκα να γράψω εδώ τους δικούς μου πειραματισμούς.
Οι φωτογραφίες είναι πολύ πρόχειρες μιας και δεν είχα πρόθεση καταγραφής.
Κέικ για ένα άτομο στο φούρνο μικροκυμάτων
Συστατικά
- 4 κουτ. σούπας αλεύρι αυτοδιογκούμενο
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη ψιλή
- 1 αυγό
- 1 τσιμπιά άρωμα βανίλιας
- 2 κουτ. σούπας κακάο σε σκόνη
- 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας κουβερτούρα τριμμένη
Οδηγίες
- Επιλέγουμε ένα μεγάλο φλιτζάνι (κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων) ή δύο μικρότερα.
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια.ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αυγό και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τη μισή σοκολάτα ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδωμένο φλιτζάνι ή φλιτζάνια. Πασπαλίζουμε την υπόλοιπη σοκολάτα στην επιφάνεια.
- Τοποθετούμε το φλιτζάνι στο κέντρο του φούρνου μικροκυμάτων και θέτουμε σε λειτουργία στην υψηλότερη διαβάθμιση για περίπου 2 λεπτά.
- Αν Θέλουμε το αδειάζουμε από το φλιτζάνι.
- Συνοδεύουμε το πρωινό μας ή το σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτού ή με κρέμα σαντιγί.
Σημειώσεις
Η ποσότητα του μείγματος στο φλιτζάνι δε θα πρέπει να είναι πάνω από τη μέση του φλιτζανιού, διαφορετικά θα υπάρχει υπερχείλιση.
Αντί σοκολάτας μπορούμε να βάλουμε σταφίδες ή κάποια άλλο ξηρό καρπό.