Επιστροφή

Χτένια με πικάντικα μήλα

Συστατικά
  

  • 1 μήλο κομμένο σε ροδέλες
  • μείγμα μπαχαρικών από κουρκουμά, κίμινο, κόλιαντρο, μπούκοβο
  • φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • φύλλα από θυμάρι
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 6 χτένια
  • βούτυρο
  • χυμό λεμονιού
  • σχινόπρασο ψιλοκομμένο

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε το μήλο και το κόβουμε σε ροδέλες του 1,5 εκατοστού περίπου. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε μικρή ποσότητα από κάθε μπαχαρικό. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα βασιλικού και παίρνουμε τα φύλλα από δυο τρία κλωνάρια θυμαριού.
  • Στρώνουμε ένα μικρό ταψί με χαρτί ψησίματος και αραδιάζουμε τις ροδέλες του μήλου. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και τα μυριστικά και λίγο αλάτι. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 160 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για περίπου 30 λεπτά γυρίζοντας τα μήλα στα 15 λεπτά.
  • Σε μικρό τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά βούτυρο και μαγειρεύουμε τα χτένια ρίχνοντας με ένα κουτάλι βούτυρο συνέχεια για ένα λεπτό από την κάθε πλευρά.
  • Σε μπλέντερ ή σε γουδί βάζουμε 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού μαζί με το ψιλοκομμένο σχινόπρασο και χτυπάμε δυνατά.
  • Σερβίρουμε βάζοντας από κάτω τις ροδέλες του μήλου από πάνω τα χτένια και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο- λεμόνι- σχινόπρασο.

Σημειώσεις

Η πρόταση ήταν να προστεθεί στο ελαιόλαδο - λεμόνι, lemon grass, κάτι βέβαια που δεν έχω γιαυτό έβαλα το σχινόπρασο που υπάρχει σε γλαστράκι.
Θα δοκιμάσω την επόμενη φορά με ξινόμηλο.
Αν σας ενδιαφέρει η αναζήτηση για χτένα προτείνω τα μεγάλα καταστήματα ΣΜ όπως και αγορές με θαλασσινά νωπά ή κατεψυγμένα.